Ellaberin#8
Pont ezt akartam írni. Ha X év a garancia és azalatt jelzést kapok a vinyó szoftverétől, hogy gyanús az élettartam már indítom is a garanciális ügyintézést, miközben mentek róla.
Szóval lehet ez öngól is, ha mondjuk tömegesen el kezdik érvényesíteni a garanciát. Persze ekkor hirtelen megjelenne egy frimware frissítés ami kötelező vagy gari vesztés van és hírtelen eltűnnének a figyelmeztetések.
Gondolom fű alatt akarta ezt kivitelezni a wd, csak lebukott - most meg erősen agyalnak, hogy másszanak ki a csávából.
Ugyanakkor az elmúlt ~ harminc évben számtalan gyártó számtalan vinyójával volt dolgom és az otthoni felhasználású vinyóknál egyöntetűen kialakult bennem, hogy nincs jó gyártó vagy márka, csak jó széria létezik. Ezt meg ki kell fogni.
Bár itt se mindig: Két éve - a vinyóval coint bányásszuk láz első hangjaikor - vettem 2db 4TB ugyan olyan wincsesztert. Az egyik kb fél év után el kezdett parkolgatni, de nem volt jelentős, hibát nem írt, a smart - ma sem mutat, mondom hőkalibrálgat.. Idén új gépre ruháztam be és a ssd-k mellé bepakoltam őket háttértárnak. Először is a post félperces lett - mint később kiderült az a videokártya meg az alaplap szarsága -, ami egyértelműen rossz. Ez a vinyó ebben a konfigban átment rendszeresen kalibrálgatásba, parkolgatásokba, míg a tesója induláskor egyszer, aztán csendben maradt. Nyilván kipróbáltam minden együttállást, de egyértelmű lett, hogy ez gyengébb lélekkel rendelkezik és nem szereti ezt a lapot - mondom két "ugyan olyanból" az egyik -, mivel a korábbi gépembe visszarakva a korábbi aktivitást mutatta. Ennyi, így jártam.
Kikerült a polcra megpakolva archív, de máshol is meglévő anyagokkal és alszik. Gondoltam, hogy garanciás cserét elindítom rá, de mivel a smart nem ír rá hibát valszeg csak magamnak csináltam volna hiábavaló tortúrát.