• Dodo55
    #11
    "Amikor 13 éves ukrán lányoknak harapófogóval húzzák ki a fogaikat hogy ne fogazzanak amikor átmegy rajtuk az orosz tábor..."

    El tudom képzelni, hogy történtek-történnek ilyen állatságok és nyilván ha neked erről vannak is bizonyítékaid, akkor bízom benne, hogy a megfelelő testületek elé fogod tárni és az elkövetőknek, illetve más erről tudomást szerző, de ellene fel nem lépő felelősöknek súlyos következményekkel kell majd számolnia.

    Viszont azt nem tartom jó dolognak, amikor az orosz propagandát összemossuk azzal a józan hozzáállással, amely szerint egy szláv népek közti "testvérháborúba" nem túl jó ötlet sok-sok évtizede teljesen békés életmódokhoz szokott európai nemzeteknek nagy arccal belefolynia. Ha átlőnek hozzánk (NATO területre) az apró jelentéktelen baleset kategóriáján (lásd Lengyel incidens, amit Biden rendkívül kellemes csalódást jelentő módon rendezett) túlmutató módon, akkor azt mondom lőjjünk vissza 10x akkora tűzerővel figyelmeztetésül, de egész addig egy lépést sem szabadna tennünk amivel a konkfliktustól való függetlenségünket kockáztatnánk. Legfeljebb a békekötést elősegítése, illetve humanitárius cselekmények kapcsán, de a konfliktust fokozni alkalmas módon semmiképp sem. Az ilyesmi pedig úgy gondolom közel sem jelent az oroszoknak való szurkolást, sőt... Mindenki tudja szerintem, hogy melyik az a szélsőségen, ellenben sok különböző spekuláció mentén is kellően reális eshetőség, aminek a bekövetkezte esetén a háború lefutása elég meredek pályát vehetne. És szerintem ha már szurkolás, kimondatlanul, mert ilyen természetű dolgot kimondani erkölcstelen lenne, de ennek a bekövetkezése kapcsán pont sokan szurkolhatnak inkább magukban. És ez pont hogy nagyon nem az oroszok számára kedvező irányba vinné aztán a történéseket, legalábbis rövidtávon elég kaotikus helyzetbe kerülhetnének ha ilyesmi történne hirtelen.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2023.06.12. 13:06:09