• kvp
    #4
    Ertelmes ceg nem epit be olyan MI-t a rendszerebe ami megrogzott hazudozo, mert ha az barmit allit es ez alapjan egy ember hibas dontest hoz, akkor az adott ceg perelheto miatta. Ilyen perek miatt van leirva a mikrokhoz, hogy ne tegyunk bele haziallatokat. Az Apple jogaszai valoszinuleg nem fogjak megkockaztatni, hogy a ceget barmi hasonlo miatt bepereljek.

    Tehat varhatoan eloszor megvarjak, hogy legyen megbizhato, kesz technologia (olyan ami minden korulmenyek kozott azt valaszolja amit megadtak neki es csak akkor hazudik ha erre a programozo ember utasitja, nem magatol) es csak utanna rakjak bele a karoraba, a telefonba es nagyjabol mindenbe. Egyebkent a siri nagyjabol ilyen mar most is, kezzel berogzitett valaszok, amiket a jogi osztaly is jova hagyott.

    Megfelelo helyes adatbazison tanitva egyebkent a chatgpt is helyes valaszokat adna, de e helyett a masik fel maximalis elegedettsegere treningeztek es egy utolagos korrektsegi szuro kerult csak ra. Tehat kb. a garbage in, garbage out elven mukodik, de igy rovid ido alatt tudtak sok adatot belapatolni. Nem jo, de megmutatja, hogy mi rejlik a technoloiaban. (es igen, akaratlanul azt is megmutatta, hogy egy MI konnyen hazudik, mert nem erti mi az, hogy igazsag, sot igazabol semmit sem "ert", mert nincs tudata)