• NEXUS6
    #27
    A nemzetbiztonsági/légtérszuverenitási szempontból a kérdés úgy tehető fel:
    -az észlelt jelenség azonosítható?
    -az észlelt jelenség ellen katonai erő alkalmazható-e?
    Tekintve, hogy nincs olyan abszolút technikai fejlettség, ami garantálhja, hogy minden egyes észlelés 100%-ban azonosítható és amelyik potenciálisan veszélyes azok közül mindegyik 100%-ban semlegesíthető legyen, így mindíg is lesznek UFO-k, abban az értelemben, hogy nem azonosítható, és a fegyverek számára nem elérhető jelenségről van szó.
    Mindez azonban még mindíg technikai és nem tudományos kérdés.

    Tudományos kérdéssé akkor válik ebből a szempontból, ha az észlelt jelenségek, anomáliák mutatnak valami szignifikáns azonos jellemzőt, amit már lehet viszgálni. Azonban tekintve, hogy az azonosításra szolgáló eszközök nem alkalmasak tudományos adatgyűjtésre így a jelenségek tudományos vizsgálata, egyébb erőfeszítés, extra eszközök telepítése nélkül nehézségekbe ütközik, gyakorlatilag lehetetlen.

    A kérdés az, hogy megéri-e ezen extra, a tudományos kutatást lehetővé tevő forrásokat a jelenségbe fektetni. Most kb ennek a kérdésnek az eldöntésénél tartunk. 1968-ban a válasz nem volt. Most a kérdést újra feltettük.

    Megjegyezném, hogy a légierő/nemzetbiztonság szempontjain túl is folyik az észlelések kutatásával kapcsolatos némi eszközös tudományos adatgyűjtés, még ha elég szorványosan is. Pl. Hessdalen (norvégia) automata központ.


    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.06.06. 13:11:39