• NEXUS6
    #13
    Az UFO hisztéria a hidegháború terméke. Volt egy felfokozott globális katasztrófával fenyegető politikai szituáció. Ebben a helyzetben bármilyen megmagyarázhatatlan jelenség eleve azzal a kockázattal járt, hogy kitör miatta, arra reagálva a III. VH. Főleg, hogy a légierő elsődleges és legfontosabb feladata, hogy a normálistól eltőrő bármilyen megmagyarázhatatlan légi jelenségeket keressen, azokat vagy beazonosítsa vagy lelőjje.
    A technológia akkori szintjét ismerve nyilvánvaló, hogy rengeteg megmagygarázhatatlan (gyak azonosítatlan) jelenség keletkezett, amelyek ráadásul megmagyarázatlanok is maradtak. Nem azért, mert valóban a földönkívüliek/szovjetek álltak mögötte, hanem a jelenséget pusztán technikailag nem sikerült többet, vagy csak rendszeresen reprodukálni, azok kellő alaposságú, akár tudományos szintű vizsgálatához.
    Ez a szitu nyilván egyfajta fiaskó, nemzetbiztonsági mélyütés volt a légierő számára, ráadásul egy kritikus időpontban. Tehát nekik mintegy kapórajöttek a különböző megmagyarázhatatlan jelenségek eleve földönkívüli eredetét híresztelő pletykák. Amit aztán nagy dírrel dúrral tagadtak, és nevetségessé tették azt aki ezt felvetette, és voila mar is senki nem foglalkozott azzal, hogy az USA légvédelme lehet, hogy átjáróház a gaz szovjetek számára. Ez gyak egy saját országban végrehajtott információs művelet volt, amire nyilván a CIA is rájatszott, pláne a (ál)szivárogtatások mentek jól neki. XD

    Namost viszont az a helyzet, hogy a tapasztalt jelenségek egy része továbbra is technikailag és akár tudományosan is megmagyarázatlan volt és megmagyarázhatatlan is maradt. Az észlelések pár százalékáról van csupán szó, de ezek akkor is zavarbaejtőek. Na ez az az anomália, amit itt valamelyik előadó most nagyban keresett. Az 1969-es Condon jelentés is pont eddig jutott, és nem tovább, asszem ideje lesz 55 év után újrakezdeni. ;)

    Szerintem.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.06.05. 13:13:06