Macropus Rufus#11
ebben van valami, viszont amikor megjelentek a fejjel lefelé berakott kártyák, akkor a cpu-k még nem termeltek annyi hőt, hogy ez bezavarjon. Meg hát ott a btx szabvány ami ugye az atx-hez képest pont fordított, tehát ott felfelé néz a hűtő. Mindent meg lehet oldani. Nekem az egy régi hp szerveremben egy cső jött a ház elején lévő ventitől a cpu-ig, a borda burkolva van. A cső a ház hátlapján megy ki. Elég jó hűtése van, és ez gyári megoldás volt, nem én mókoltam bele. A vinyókhoz tartozó raid vezérlő modul + a vinyók is hasonló módon vannak hűtve. Okés, a vas teljesítményét nem lehet egy gamer gép teljesítményével összehasonlítani, de az is biztos, hogy egy gamer gép nem megy 7/24-ben. Szóval azért van ott meleg. Elnézve az új cpu hűtéseket, sok esetben oldalról megy a hűtés és a ház hátulján lévő venti szívja ki a meleget, nem biztos, hogy a gpu olyan sok meleget kapna. Amit írtál azt nagyon sok gamer laptop megteszi: vagy a cpu-ról lehúzott meleg megy a gpu-ra vagy fordítva. Ilyen pl. a acer nitro7-es. Gond nélkül 90 fölé megy a cpu hője a sz@r konstrukció miatt. És ha jól tudom a predator helios 300-as is ilyen. Volt nálam is egy ilyen, qurvára melegedett a cpu, de nem bontottam meg a házat, mert akkor még garis volt.