• kvp
    #74
    "Az átlagos családi ház az a ~ majdnem minden ház."

    Nem, az a statisztika szabalyai szerint sem lehet minden haz, de meg majdnem minden sem. A matek nem ugy mukodik ahogy gondolod. Viszont ha falun is mindent arammal akarunk meghajtani, akkor az autok es a teherautok mellett helyben kell meg tolteni a traktorokat es a tobbi mezogazdasagi munkagepet is. Lesz olyan falusi haz, ahova meg a fenti ertek is edeskeves lesz, de lesz olyan kertvarosi haz, (pl. ahol nincs a haznal auto vagy csak egy kis hatotavolsagu van, de van napelem) ahol kevesebb is eleg lesz. A ketto atlaga valahol kozeputon lesz.

    "Ma már a komcsi ideológia marginalizálódott, mondhatjuk úgy hogy baloldali(liberális, szocialista) megközelítés az ami a vagyonok 'igazságosabb'/egyenlőbb elosztása irányába tolná a rendszer "

    Az igazsagos elosztas uj rendszerenek legnagyobb tamogatoi azok az utolerhetetlen milliardosok, akiknek a vagyonat nem fenyegeti ez az egyenlobb elosztas. Azoknak a kozeposztalybeli 'gazdagoknak' a vagyonat probaljak ujra elosztani, akik szavazatai politikailag veszelyt jelentenek a valodi milliardosok vagyonara. Az igazsagosabb rendszer jelszava mogott egy utolerhetlen milliardos osztaly es egy egyseges vagyontalan also reteg kialakitasa zajlik. Ez minden csak nem igazsagos, de ugyanigy valt kette a munkasosztaly es a partelit a kommunista rendszerekben is es ugyanigy alakult ki a nyugati nemesi es jobbagy modell is a korai feudalis rendszerekben.

    "Amit belinkeltél ott ezek nem szerepelnek. Vagyis megállapítható hogy kvp ismét csak valótlant állított, magyarul hazudott. Valós számok pl. Németország:"

    Beraktam a linket. Ott vannak a helyes adatok, reszletesen leirva. Erre bemasolsz barmifele link nelkul valahonnan adatokat, olyan kategoriakkal, amik nem kulonboztetik meg a tenylegesen gazdagokat a felso kozeposztalytol. A felso kozeposztaly nem merheto ossze a milliardosokkal. Tobb milliard ember van a bolygon es ehhez kepest nagyon keves dollar milliardos. Es a globalis tokekoncentracio merteke csak novekszik. Persze ha pl. itthon is mondjuk 50 millio forint vagyon folott mar a felso osztalyba tartozik valaki, akkor a legtobb csalad akiknek van egy hazuk mar a milliardosok kozze tartoznak. Ez szandekos csusztatas a statisztikak reszerol, te meg atveszed. Es e melle most mar folyamatosan szemelyesen tamadsz barmifele erveles helyett, mintha ettol automatikusan igaz lenne amit irsz. A szemelyes tamadas mindig azt jeleni, hogy nincs valodi ellenerv. Ez nem korrekt vitastilus, nem folytatom veled a beszelgetest.