• kvp
    #53
    "Mi a frásznak kell ehhez 92 kW? Ennek tizedével is feltöltesz 8 óra alatt eg 80 kWh-s akksit. 0-ról 80%-a."

    Mert van aki gyorstoltest szeretne, tehat ha pl. van ket 130kWh-as aksi a ket munkaba jaros suv-ben es a tulajok szeretnek 4 ora alatt felolteni oket 100%-ig, akkor nem lesz eleg a tizede. Plusz kozben nem artana ha a hoszivattyu, a suto es szaritogep is elmenne. Lattam mar olyan amerikai videot egy atlagos csaladi hazrol, ahol harom Tesla gyorstolto volt felrakva a harom allasos garazsban es nem milliardos a csatorna tulaja, csak siman milliomos. Persze sokan lesznek akiknek erre nem lesz penzuk, de ezert irtam, hogy panelokba nem igazan kell bovites. Ott az utcara kellenek majd a gyorstoltok minden parkolohelyhez. Ha nem is a legjobbak, de annyit tudniuk kell betolteni 5-6 ora alatt, hogy aztan munkaba tudjon menni a kocsi tulaja. (felteve, hogy az ilyen helyeken parkolo legolcsobb elektromos autok eseten munkabajaraskor csak a odautra eleg egy toltes es a munkahelyi parkoloban toltenek a visszautra)

    "Hosszútávon ez azért nem fog működni, mert a társadalom felső rétegének tagjai nem önellátóak a saját kezeikkel, hanem a szegényebbekkel szolgáltatják ki magukat."

    Ezert is jon nagyon jol a szamukra a 4. ipari forradalom, ami a munkasokat teljesen foloslegesse teszi. Az iparnak onnantol csak a felso reteget es az emberi szemelyzetuket kell ellatnia. A lakossag tobbi resze vagy kap segelyt (akarom mondani alapjovdelmet) a gazdagoktol vagy ehen hal, ezt majd a nagytokesek az altaluk kinevezett politikusok eldontik. Igazabol akkor lehetseges a teljes atallas, ha a szegenyek kozott mar nem lesz annyi muszaki tudassal rendelkezo ember, hogy barmit is tehessenek ellene. Az oktatas szinvonalat nezve (itthon es nyugaton) ez eleg konnyen elerheto. A tudosok, mernokok, orvosok, muveszek, kozmetikusok, cseledek, stb. idealis esetben a gazdagok szemelyzetenek reszekent megorizhetik a kozeposztalybeli statuszukat, viszont nagysagrendekkel kevesebb kell beloluk, ha a tomegeket nem kell kiszolgalni. Ez egyfajta 0.0001% 0.1% es 99.9% elosztast jelentene a felso-, a kozeposztaly es a munkanelkuli szegenyek kozott. A 10 milliard 0.1%-a is 10 millio ember (mernok, orvos, tudos, stb.). Raadasul a ket felso osztaly akar atjarhato is mardhat, tobbe-kevesbe. Kb. ez az a jovokep amit az ipar 4. es a nagy reset biztositana az emberisegnek es ez alapvetoen le is van irva tobb helyen, tovabba ez az az ut amire a befektetok es jol fizetett szakertoik jelenleg terelik az emberiseget.