• RJoco
    Nem egy tartalomkészítő tesz be reklámot a videójába építve. Ezeket szponzoroknak nevezik. Ezzel nincs is gond. Épp ma futottam egy olyanba, ami még érdekelt is. Amúgy meg egyszerűen átugorható. Nem mellesleg az ilyen reklámok általában a tartalom profiljába is vágnak, így még érdekelheti is a nézőt. És ezekkel a reklámokkal nincs is bajom.
    Az ilyen tartalomkészítők nem csak a YT-től kapnak lóvét, hanem mástól is.
    Ilyenkor azért felmerül a kérdés, hogy mi lenne, ha a YT nem perkálna? Több maradna neki a kiadásokra, vagyis kevesebb reklám lenne. Akik ebből éltek (csak a nézettségből), azok esélyesen nem terhelnék a jövőben annyira a szervereket, vagyis nem kellene nagyobb erőforrásra sem költeni. Megmaradna az ingyenesség, esetlegesen a reklámmentesség és hobbi kategória. Tudom, ébredjek fel és vegyem ki a kezem a biliből. Ez már egy üzletág és a komolyabb csatorna mögött nem egy ember, hanem egy cég van több emberrel.

Szerencsére a TV-s rész nem érint. A TV nem kapott netet, nehogy kirakjon valami hülye reklámot, mint a korábbi. Bár így elesek olyan funkcióktól, mint a telefon képét a TV-re küldeni, de nem olyan fontos.
    És mégis TV-n nézek YT-t. És a telefonnal készített képeket is meg tudom nézni. Mert alá betettem egy mini-PC-t, amin win fut, böngészővel és természetesen reklámblokkolóval. Utóbbi nem csak a YT miatt fut, hanem minden oldal miatt.
    Ha mindenképp erőltetik a blokkoló kikapcsolását, akkor onnan kezdve nem nézek YT-t.
    Ami azt illeti, mindenkinek ezt kellene tennie. Egy nagy sztrájkot csinálni, hogy a tartalomkészítők elveszítsék nézettségüket és ők is nyomást gyakoroljanak eme politika ellen. Persze ehhez elég komoly összefogás kellene, ami ma már igencsak nehéz.

Szóval részemről az fog maradni, hogy nem fogom nézni. (Ha számomra érdekes reklámmal bombáznának, akkor esetlegesen más lenne a helyzet, de olyat eddig még nem tudtak tenni, szerintem ez után sem fognak tudni.)