• kvp
    #5
    Hasznalhatnank aluminiumot es rozsdamentes acelt is. Azokat viszonylag konnyu ujrahasznositani. A 3 decis mellett gyarthatnanak literes vagy akar 2.5 literes uditos dobozokat is. Akar visszazarhato csavaros kupakos kivetelben, mint pl. a regi olajoskannaknal. Ezeket csak be kell olvasztani, raadasul az aluminium visszagyujtese jobban megy mint a muanyage. Plusz a fem nem torik ugy mint az uveg es konnyebb is, ami kenyelmi szempontbol is elonyos, raadasul atlatszatlan, tehat a napfeny se teszi tonkre a belecsomagolt folyadekot.

    A masik a muanyag feldolgozasa. Egyszerubb lenne automatikusan egetni minden muanyag szemetet, a fustgazt mosni, majd a keletkezo szendioxidbol helyben gyartani uj muanyagot. Energiaigenyesebb, de sokkal kevesebb szennyezodessel jar es sokkal egyszerubb folyamat, mint a szennyezett muanyagdarabokat szetvalogatni es roncsolas nelkul ujraolvasztani.

    Muanyag palack helyett lenne a fem palack, muanyag zacsko helyett lenne a tartos, tobbszor hasznalhato szatyor, a muanyag szivoszal helyett pedig pl. bambusz, ami egy fufele es viszonylag gyorsan no, ellenben konnyen feldolgozhato. Alternativakent letezik meg a szalma is, mint hasonlo szivoszal alapanyag. Mindketto vizallo, tehat nem olvadnak el mint a papir szivoszalak.