• kvp
    #12
    "Lesznek viszont olyan munkák amikre nem tudnak még ilyen helyettesitést kitalálni oda kell még az ember . illetve az aI mellé aki megmondja az AI nak , hogy mit kell csinálni vagy olyan aki az AIval közösen dolgozik."

    Sokkal kevesebb. Nyugaton jo ideje figyelheto meg az a trend, hogy egyre tobb magasan kepzett ember kell es egyre kevesebb kepzetlen. Ehhez kepest a kepzes nem kepes lepest tartani, mivel a nyugati lakossag atlagos intelligencia szintje nem no, hanem csokken, mig a munkaero piacra valo bekeruleshez egyre magasabb szintet kell meglepni. Azaz a lakossag egyre kisebb resze alkalmas barmifele munkara. A munkabol kiesok egyre nagyobb taborara jelenthet megoldast a nepessegcsokkenes, de valamiert pont az ertelmiseg es ezzel a kozeposztaly letszama csokken a legjobban.

    Amennyire en latom az automatizacio alkalmazasa sokkal gyorsabban csokkenti a munkahelyek szamat mint amennyi ujat teremt. Igy valtak anno munkanelkulive a lovak is a gozgepek megjelenesevel. Most a 4. ipari forradalom soran a munkasok jutnak a lovak sorsara. Kerdes, hogy a nagytokesek es a politikusok hogyan szandekoznak megoldani a foloslegesse valt munkasok kerdeset? Azt tudjuk, hogy az igavono lovakat nem iranyitottak at mas munkateruletre, persze nem is vagtak le oket, csak nem szaporitottak oket tovabb...