• defiant9
    #34
    "A covid előtti időkkel nincs összefüggésben a logika"
    Ne és min változatott a covid? Szlovákiában máshogy zajlott mint nálunk. Totál idiótaság mamit összehordsz. Mi köze az EUR HUF árfolyamnak ami egy kiemelten fontos inflációs tétel a vírusnak? Az infláció mindenütt megugrott, csak mivel a mi gazdaságunk a legsérülékenyebb az unortodox megoldások miatt ezért leginkább itt.

    élelmiszer-infláció

    "de középszerű "legkisebb rossz" elvén rendszeresen megválasztott kormánnyal vagyunk kénytelenek beérni,"
    Ahogy mondtam az agymosás miatt választják meg. Éllovasból leszakadók lettünk a régióban, már Románia is ellépett melleltünk. Valahogy mindenütt sikerül ezek szerint jobb kormányt találni csak nálunk nem. Ennek az az oka hogy ott inkább demokrácia van, nálunk meg a hatalomhoz minden áron ragaszkodó autokrácia/kleptokrácia.

    "Hát de ember, amikor azt mondom, hogy ott rohad meg az áru a polcokon,"
    Ennek köze sincs a valósághoz. Adaptálódnak és szimplán nem rendelnek többet a kereskedelmi láncok. Te azt hiszed hogy minden héten rendelnek 10 tonna almát és abból 8-at kidobnak, mert egyszer el tudtak adni 10-et. A hosszú távon lekötött mennyiségeket persze kénytelenek kifuttatni. Totál idióta vagy, te tényleg. Ahol megrohad majd az leginkább a termelő lesz ha nem tudja olyan helyekre eladni ahol nem számít luxusnak a zöldség/gyümölcs. A magyar életszínvonal oda jutott mára hogy annak számít.

    "Én azt vezettem le, hogy a kísérlet egy egzakt jelenséget mér, ami közel sem egyenértékű még a becsületesség morális síkon való előfordulásával."
    Ha lopsz akkor átlépsz egy mentális küszöböt tolvaj leszel, ez a morális alap. Ebből kb. az igazolható morálisan hogyha a létfenntartás miatt lopsz (éhezel pl.). Ez az éhenhalási szint azért nagyon nem jellemző az EU-ra, tehát aki lop az azért jobb hogy több jószága legyen, jobban éljen. Természetesen minél többen érik el/közelíti a lopási küszöböt annál kevésbé 'gáz' felvállani, annál jobban le is megy társadalmi szinten, ez trivialtiás.
    Döntsd el! Elfogadod az állításom vagy vitatod? igen/nem (próbálj ne elsunnyogni)
    Mi törént? Dodo55 sunyi módon ismét csak kitért a válasz elől.
    És mivel ezzel sokadszor léptél ki a racionális vita keretiből, így elvesztetted azt. Ezzel zárom is. Túlságosan gerinctelen vagy.