• defiant9
    #28
    "Világosan leírtam, hogy nem emiatt fogy el"
    Itt pedig ez a topic. Akkor mondhatjuk hogy a topic kapcsán ez egy irreleváns riogatás pótcselekvés volt ahelyett hogy valami valódi érvet prezentáltál volna.

    "Szerinted. Szerintem meg nem, mert ez abszurd."
    Akkor nem értesz hozzá. Az EU-be belépéssel az EU parlament/bizottság kapott meg bizonyos jogosítványokat ami addig a szuverén tagállamé volt. Ezért is kell a népszavazás hozzá. Olvasgass kicsit: https://op.europa.eu/webpub/com/abc-of-eu-law/hu/

    "de szerencsére az elmúlt hónapokban már elkezdett rájuk rohadni mindenféle"
    Te tényleg el is hiszed a sok idiótaságot amit kitaláltál? Na mesélj, máshol miért nem emelgeti a Lidl az árat?
    Messze az EU legnagyobb inflációját produkálta Magyarország

    "lakosság szép csendben égig szaladt megtakarításairól "
    Erre forrás?
    Reality check:
    2023.05.10.
    Drasztikusan csökken a lakosság megtakarítási állománya, a hitelfelvétel pedig csak azokban a szegmensekben nő, amely termékek a megélhetés finanszírozását segítik elő. Sovány vigasz: a gazdagokon belül is csak az elit tollasodik rendesen.
    Minden jel arra mutat, hogy a magas infláció miatt az emberek szép lassan felélik a jövőt. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikáiból jól látható, hogy a lakossági megtakarítási állományt torpedóként bombázza szét a mindennapok inflációs környezete.


    "Nem veszek el pénzt mástól, csak nem utasítom el, ha inkább szíve jogán nekem adná és nem másnak."
    Tehát akkor most oda jutottál hogy mégsem működik ez az általad kitalált szíve joga elv, mert hát közösen szedünk adót, vannak közös szabályok.

    "Nagyon jó ötlet, mert deflációs ellensúlyként gyarapodhatna még jobban az eredménytartalékuk."
    Amit kioszthat osztalékba, és miért is kéne elköltenie, recesszióban ezek a cégek összehúzzák magukat és kirúgnak egy csomó embert, a cég feladata a tulajdonosok érdekét szolgálni.

    "Az SZJA-t pedig természetesen ugyanúgy NEM kellene emelni"
    "Az ÁFA kapcsán pedig szintén mostmár negatív előjelű változás fog következni"
    Tehát akkor 15% társasági adóbevétel kiesését a költségvetésből miből is pótolnád?
    Egyébként miért is vannak szektorális különadók ha szerinted a cégeket nem kéne adóztatni és elég az ÁFA.

    "Rendben, ha legközelebb te kérsz tőlem bármilyen közismert tényre forrást ahogy azt szoktad tenni, akkor én is ezzel fogom rövidre zárni a kérdést rögtön."
    A téma a becsületesség. Az én álláspontom az hogy skandinávok a becsületesebbek min a K.Európaiak, ez összecseng az általam belinkelt adatokkal. Cáfolod ezt az állítást/a mutatott relációt vagy nem és azt mondod hogy K.Európa a becsületesebb? Egyértelmű kérdés volt, amire ismét csak egy szép hosszú mellébeszélés volt a válaszod. Nem azt kérdeztem hogy szerintned a finnek vagy a norvégok a becsületesebbek, hanem azt hogy K.Európa vagy Skandinávia. Ennyit nem sikerült felfogni?

    "Ezt az agymenést azért remélem magad sem hiszed el..."
    De, és ezek szerint te nem tudod cáfolni csak minősítgetni. A tanárok azért tüntetnek, mert megalázóan kevés a fizetésük, ezért nincs szakami utánpótlás sem. Te pedig a jó tanárok által kitanított jó szakembereket hiányolod. No, mesélj, miért is nincs pénz a tanárokra ha úgy dübörög a gazdaság ahogy te azt szajkózod. Közben meg a Fidesz slepp miért tollasodik csilliárdokkal az ellopott közpénzből? (na most jön egy adag kognitív disszonancia)

    "ezért a nép többsége inkább szavaz a Fideszre"
    Közmédiát meg mondjuk a plakáthelyeiket átadnák az ellenzéknek és el is buknák a köv. választást. Kb. ilyen egyszerű ez, agymosott zombi a Fidesz szavazóbázis, aki bekajálja az M1 híradó propagandát. Minél tanultabb/jobbmódú/városiasabb/több adót fizető valaki annál valószínűtlenebb hogy a Fideszre szavaz. De a manipulálható buták szavazata ugyanannyit ér, ez a demokrácia fő problémája.