• Dodo55
    #25
    "Közelében sincs a társadalom tűrésszintjének ez a model, aki ezzel riogat az buta."
    "Why worry about something that isn’t going to happen? Oh, that’s perfect. They should put that on our money."
    (Kerestem azt az idézetet, ami úgy szól valahogy, hogy "egy RBMK reaktort nem lehet felrobbantani", de közben szembejött ez és talán még többet is mond)

    "Kreatív könyvelésről volt szó amit az alacsony magyar társasági adókulcs tett lehetővé. Értem hogy ezzel nem tudsz vitatkozni, ezért inkább kitalálsz magadnak egy hülyeséget amivel tudsz."
    Te kreatív könyvelésre hivatkozva vonnád meg a nemzetállamok szuverén jogát arra, hogy saját adókörnyezetet alakítsanak ki. Én meg próbálom a tudtodra adni, hogy ez mennyire ágyúval verébre lövés. Te az ürügyként szolgáló érveidre vársz tőlem cáfolatokat, miközben én szimplán rá kívánok arra mutatni, hogy az eredeti kérdés kontextusában amiket te erős érvként próbálsz felhozni, azok még ha való igaz létező dolgok is, de csak mellékes ürügyek és eltörpülnek más, életszerűen sokkal nagyobb horderejű szempontok mellett. Nem tudok sajnos segíteni, ha még így sem érzed mi a gond...

    "A tőzsdén csak egymás pénzét tudják elvenni a befektetők, ez egy zéró összegű játék, vagyis szerinted a zéró az százszor hatékonyabb."
    Nézd, én Forintban kapom a fizetésemet, azt meg a kedves befektetők tudják shortolni a tőzsdén, ami miatt én könnyen bukhatok az értékén anélkül, hogy a szerencsejátékukban részt kívánnék venni, vagy egyáltalán hozzájárultam volna ahhoz, hogy az én vagyonom névértékén éljék ki a függőségüket. Innentől amit mondasz, az nyilvánvalóan nem igaz a devizakereskedelmi ügyletek vonatkozásában.

    "Az adóoptimalizálás ezzel szemben a közösből visz át pénz a magáncéghez a nullánál ez végtelenszer hatékonyabb."
    Ahol épkézláb adórendszer van és a bevételi / gyarapodási oldal helyett inkább a kiadási / fogyasztási oldalt igyekeznek adóztatni, ott ez nem tud érdemi adókiesést okozni, hiszen a fogyasztási adókat mindig a fogyasztás helyén szedik be. Tehát könyvelhet bármit bárhová a német autógyártó, ha otthon adja el az autóit, azért a Német Állam annyi áfát szed be, amennyit szeretne.

    "ha azt adod elő hogy mástól vennél el pénzt és ezt a saját hazád gyarapodásával próbálod legitimmé tenni és tapsikolsz hozzá"
    Nem veszek el pénzt mástól, csak nem utasítom el, ha inkább szíve jogán nekem adná és nem másnak. Ég és föld a különbség a kettő között.

    "A skandináv országok mindig a top-ban szerepelnek az ilyen becsületességi teszteken"
    Forrás? Módszertan? Mintagyűjtés időpontja? Ja és amúgy ebben milyen néven is szerepel Magyarország?

    "Alapvető ok azért a jómód, de a 'bliccelős' összekacsintós magyar mentalitást azért ismerjük."
    Azt bírom aztán, hogy örökké olyanok dobáloznak ezzel a magyar mentalitás szöveggel, mint pl. egy "csodás nyugatot" megjárt haverom is, aki Pesten rendszeresen lehülyézett amikor én városnézés közben a BKV jegyeimet lyukasztgattam becsülettel minden járaton. De ne haragudj, nem akarlak látatlanul beskatulyázni, lehet te is pont olyan kényszeres lyukasztgató vagy mint én, csak tényleg hirtelen ez a haverom ugrott be, mert ő szokta a legtöbbet ezt a magyar mentalitás szövegek puffogtatni úgy, hogy közben nem veszi észre, hogy amúgy mindig saját magából indul ki...

    "Alapvetően mi magyarok/vállalkozók mondjuk azt hogy korrupt országban élünk."
    Hát én meg nagyon sok magyar vállalkozót ismerek, akik meg egyáltalán nem szoktak ilyeneket mondani, akkor most mi az igazság?. Bár bevallom általában nem is ez a téma velük, hanem sokkal inkább 1-1 szakmai kihívásra szoktuk keresni a minél magasabb színvonalú megoldásokat. És ha már itt tartunk, szerintem egyébként az sokkal nagyobb gond a vélt vagy valós korrupciónál, hogy mennyire kevés arányaiban 1-1 fontos műszaki területen a tapasztalt szakember, mert emiatt annyira nincs verseny (ami nem csak az árak miatt baj az ügyfeleknek, hanem az általános szakmai színvonalat is le képes nagyon csúnyán zülleszteni), hogy egymásnak dobálják a cégek át a munkákat / ügyfeleket örökké amikor nem bírnak velük... És most itt nem kell mindenféle speciális területre gondolni, mert bár én valamennyire mondhatjuk, hogy abban tevékenykedem, de pl. általános szakemberekből is alig találni néha olyat, aki vállalható szinten is dolgozik meg az idők végezete előtt időpontot is tud adni, mert hónapról - hónapra halnak meg vagy jobb esetben mennek nyugdíjba az öregek, az én korosztályom és nálam fiatalabbak nagy része meg már mind vagy jogásznak, vagy eladósodási szaktanácsadónak tanult és / vagy a 2000-es években teletömték a fejét azzal, hogy innen amint tud el kell költözni külföldre inkább mosogatni és mentális betegségeket gyűjteni.

    "próbálod vicceskedéssel elütni a kellemetlen témát, de hidd el ez inkább kínos/szánalmas mintsem valódi kiút."
    Te vicceskedésnek gondolod, én viszont nevetségesnek néha a te komolynak szánt érveidet, forrásaidat, hivatkozási alapjaidat. Jó, elismerem ezzel így én sem mindig adom meg számodra a jó modor szerint kijáró tiszteletet, de azt kell mondjam néha eléggé el tudod szakítani a cérnát, különösen amikor egy-egy témában pont ennyire hírhedten elfogult és kiegyensúlyozatlan, ítélkező módon eljáró szervezetek anyagaira hivatkozva próbálod bizonygatni az igazadat.