• Dodo55
    #23
    "Te tényleg nem tudsz más érvet mint ezt a riogatást?"
    Nem riogatás, de látom akkor ebben a kérdésben vannak amikben egyet is értünk.

    "Nem jól érted. Várom a valós érved ha van"
    Nézd, multik közül tudomásom szerint olyanok jöttek ide, akik tényleges termelő tevékenységet is folytatnak itt, tehát ez nem offshore-ozás, mert ég és föld ahhoz képest, amikor egy céget tényleg csak papíron jelentenek be egy másik országba.

    "Azért hogy pl. motort gyártson. Ami mondjuk egzakt módon az autón termelt nyereség 25%-át adná. De ha itt jobban tud adózni akkor úgy könyvelget kreatívan hogy 50%-ot ide számol el (azt a részt is amit Németországban termel meg és ott magasabb kulcssal kéne adóznia)"
    Ezt úgy mondod, mintha ne lennének ennél százszor kártékonyabb gazdasági húzások a nagyvilágban. Pl. devizákkal (=egyesek megélhetésével konvertibilis pénzemmel) való shortolgatás. Amíg az nem számít államellenes bűncselekménynek, addig ilyenekkel jönni súlytalan érv. Amúgy meg ha már motorok, meg német gyártók, akkor kérdezem mond -e valamit Dr. Hanula Barna neve, és ha igen, akkor ennek fényében is fenntartod -e a hozzáadott értékkel kapcsolatos véleményedet.

    "A te mélymagyar tolvaj mentalitásod"
    Amíg én nem nevezlek téged mondjuk most csak a példa kedvéért "gyökértelen rasszista hazaárulónak" vagy bármi hasonlónak, addig a kölcsönös tisztelet jegyében, illetve a személyeskedést tiltó fórumszabályokkal való összhangban megkérnélek rá, hogy te se nevezz engem bűnöző mentalitásúnak, főleg ne a nemzetiségemmel párhuzamba állított módon. Köszönöm.

    "Ez egy szemléletbeli különbség, a magadfajták miatt van az hogy 10 ellopott pénztárcából kevesebb kerül meg Magyarországon mint mondjuk Skandináviában"
    Akkor most én kérnék egy erre vonatkozó statisztikát, ha már így bedobtad a témát.

    "magas a korrupció"
    Nyilván, kinek a Nokiás doboz, kinek az sms képes Nokia ugyebár ;) És be kell ismerjem nyomós érv az is a te igazad mellett itt, hogy az MKEH-tól sem véletlenül vonhatta meg a Transparency International a quantumfüggetlen korrupciográfok hitelesítési jogát :D