• defiant9
    #22
    "illetve az ebből fakadó társadalmi biztonságérzetet el nem kezdik érdemi szinten veszélyeztetni a"
    Te tényleg nem tudsz más érvet mint ezt a riogatást?
    Veszel egy autót amire rá van írva hogy X kW, ez örökre a tiéd. Ha elkezded a SW-t piszkálni warezben ez a chip tuning, vagy hivatalos bolton keresztül akkor kapsz Y kW-ot. Lehet hogy a vásárláskor még nem volt erre pénzed, vagy menet közben jött meg az étvágy, ez egy opció, de amit vettél katalógus szerint azt nem veszik el tőled.
    Az Apple csinált olyat hogy utólag teljesítményt vett el, de ez nem profitszerzés miatt, hanem a rossz design hibát akarta így orvosolni, nem akart rossz sajtót a túlmelegedés miatt, végülis s zsebükbe kellett nyúlni, és kompenzációt fizetni a lassítás miatt.

    "ha jól értem a gondolatmenetedet"
    Nem jól érted. Várom a valós érved ha van, mert ez csak egy szalmabáb. Próbálj ne te kitalálni valamit hogy mit gondoltam, azzal vitatkozz amit leírtam.

    "tudtommal kivétel nélkül jelentős hozzáadott értéket képvisel"
    A kérdésre hogy honnan tudod nem tudtál semmiféle választ adni. Vagyis ez egy üres bemondás volt részedről. Ez egyébként nyilvánvaló, csak te vagy olyan ostoba hogy tényként közölsz olyat amit nem tudhatsz,

    "akkor mi a faszomnak építenek ide vagyonokért pl. egy csomó ipari létesítményt?"
    Azért hogy pl. motort gyártson. Ami mondjuk egzakt módon az autón termelt nyereség 25%-át adná. De ha itt jobban tud adózni akkor úgy könyvelget kreatívan hogy 50%-ot ide számol el (azt a részt is amit Németországban termel meg és ott magasabb kulcssal kéne adóznia)

    "Értem, de ebből még nem követekezne automatikusan"
    Hanem mi következne? Vagy adózik a multi korrekten vagy nem. A te mélymagyar tolvaj mentalitásod arra építene hogy lopjuk el a németeknek járó adót úgy hogy őket kinullázzuk mi meg harmadát megkapjuk, én azt mondom hogy nem, legyünk 'becsületesek'. Ez egy szemléletbeli különbség, a magadfajták miatt van az hogy 10 ellopott pénztárcából kevesebb kerül meg Magyarországon mint mondjuk Skandináviában, bliccelünk, magas a korrupció stb. Félek nem érted mi a baj a tolvaj mentalitással.