• wraithLord
    "Akinek van pénze az nem áll neki egyesével baszakodni"

Szimpla gémer gépnél vagy szimpla irodai gépnél teljesen oké. Más kérdés, hogy van egy csomó bolt, aminek van olyan szolgáltatása, hogy megmondod, milyen gépet akarsz (mire akarod használni), mennyi pénzt szánsz rá, és ők ajánlanak neked konfigokat, plusz összerakják neked (és nem basznak át, hogy beépítik a rajtuk ragadt cuccokat, hogy megszabaduljanak tőle.).
    Viszont ezt a csórózást nem igazán értem, miért csóró az, aki építi a PC-jét? (Én laptopot használok, csak régen építettem magamnak asztali PC-ket, úgyhogy már nem vagyok érintett :D, de én azért csináltam, mert szerettem ilyesmivel foglalkozni.)
    Készen kapható PC-ből is van egy csomó olcsó híg fos, semmi köze a kettőnek egymáshoz. Ennek nekem ilyen "almás-mentalitás" szaga van, hogy aki hajlandó venni a fáradtságot és utánanézni a hardverelemeknek, és nem csak a színes-szagos marketingdumára venni valami letisztult, trendi drága cuccot, az loser. Szerintem pont hogy az igényesség/intelligencia jele az, ha valaki tudja, mit csinál. És aki úgy rakja vagy rakatja össze gépét, az máris többet tud annál, mint aki csak vesz valamit számítógép címen, mert úgy hallotta/látta a reklámban, hogy az nagyon jó.

Nem véletlenül hajtja minden gyártó a modularitást (pl. laptop és okostelefon téren), ami az asztali PC szegmensben mindig is adott volt. A modularitás lényege pedig a fejleszthetőség mellett a személyre szabhatóság, ami ott kezdődik, hogy olyan házat veszel, amibe belefér az, amit bele akarsz rakni. És nem egy HP/Lenovo/stb. gépet veszel, amibe még egy plusz NVMe SSD-t is úgy kell cipőkanállal beleerőszakolni a fölösleges pléhlemezektől meg össze-vissza hűtéstől... ha van az alaplapon egyáltalán üres M.2-es slot, nemhogy pl. több vinyónak hely RAID-hez vagy hasonló rendszerhez.

Egyébként már a nyugati youtube-erek körében is elterjedtek a PC-építős videók, tehát ott is trendi ezt csinálni, csak ott a "How to build a gamer PC" abból áll, hogy vedd meg mindenből a legdrágábbat, és rakd össze. :D Persze mindezt úgy tálalva, mintha valami rakétamérnöki tudás kellene összerakni egy szerencsétlen PC-t.