kvp#5
"Ezeket biztos valami szelsojobbos forumban olvastad, mert a valosaghoz sok koze nincsen."
Tapasztalat. Mint a blm/abc+ logo beallitasa profilkepnek a ceges rendszerben. Szolni meg nem mer miatta senki. Mondjuk ha legalabb mukodne a kod...
"Es nyugodtan meg lehet mondani nekik hogy miket csinaljanak jobban, illetve rendszeresek a teljes koru ertekelesek, amik kihozzak ha valaki szarul vegzi a munkajat."
Nallatok lehet, en mast tapasztalok. Tobb fiatal kiborult ha en szoltam, meg tobb ha a kozvetlen fonokom. En inkabb mar nem szolok, jobb a beke. Amig a vezetes tudja kezelni, addig jo.
"Ellenben van egy csomó kiégett zombi aki kb a rutnimunkákat elvégzi de bármilyen módosítás van a rendszeren akár olyan, hogy kevesebbet kell dolgozni beindul a rinya cunami."
Az en esetemben csak egy idosebb kollegam van es o pont probalja hajtani a fiatalokat. Minden ceg mas, de nagyon sokat tanultam az elmult 3 evben a fiatal felnott korosztaly toleranciaszintjerol es arrol, hogy egy tevedes megemlitese is mikroaggresszionak szamit. Mivel munkan kivul is hasonlo viselkedest latok a meg fiatalabbaktol, ezert ez altalanos generacios mintanak tunik. Mindezt itthon, magyar kollegaknal es globalista vilagnezetu fiatal egyetemistaknal, ez a kozvetlen kornyezetem.
"Ennyi, nem kell semmi kepzelgest kitalalni hozza, csak mert te mindenhol azt keresed hogy hogyan hozhatod ki a kisebbsegieket hibasnak."
Nem ok a hibasak. Sot gyakori, hogy a tenyleg hozzaerto embereknek se adtak munkat. Viszont elso korben a diversity hire kategoriabol kuldenek el. Ez alkalmazott rasszizmus az amerikai cegvezetesek reszerol. Eleve onnan indult hogy nem tudas hanem kvota alapjan vettek fel embereket, aztan az, hogy borszin/vedett attributumok szerint kaptak vagy nem kaptak valos feladatokat, harmadsorban hogy ezen embereket kuldik el eloszor. Mondhatjak hogy ceges szinten antirasszistak (azaz feher es keletazsiai ferfi ellenesek), de megis a feher es kinai mernokoket tartjak meg inkabb es nem a bipoc hr-eseket.