• wraithLord
    #1
    Én a felhőszolgáltatásokat csak megosztásra használom, nem használom fontos adatok, accountok appjainak stb. tárhelyeként.
    Régen encryptelve tároltam rajta adatokat. Nem azért encrypteltem, mert titkosügynök vagyok, hanem szimplán ne nézegessék/nézegesse bot a cuccaimat, otthon se rakok ki mindent az ablakba.
    Se a windowsos gépeimet, se a Debiant/Ubuntut nem hagyom feltölteni semmit felhőbe, az androidos telefonomat se hagyom backupolni vagy bármit feltölteni a Google-nek (remélem, nem is csinálja, de ki tudja).
    A tárolást manapság inkább NAS-sal oldom meg, amellett, hogy a gépeimben relatíve nagy tárhely van, a telefonomról meg bizonyos időközönként offline backupot csinálok, és lementem róla az esetlegesen számomra fontos cuccokat kábelen gépre.

    Eleve több felhőt használok megosztásra, pl. mert a OneDrive-om nagyobb, viszont a Google Drive jobb. Felhőszolgáltatás nem igazán épül be az "IT ökoszisztémámba", mert nem tetszik az elve, meg hogy szanaszét hevernek a cuccaim az éterben. Persze kétségtelenül kényelmes, és attól még a "digitális személyazonosságom" szanaszét hever, mert 800-féle accountom volt/van már az évek alatt, annak is feltörték a felét már párszor stb.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2023.03.31. 10:13:35