• kvp
    #12
    "Na, valóban azért vettem Epsont (110 000 Ft), mert külön cserélheted a festékporos kazettát és a rásütőhengert, és ezért olcsóbb lett volna??????"

    Erdemes egy total cost of ownership szamitast vegezni a vasarlas elott. Ebben benne van a keszulek ara, a tervezett elettartam, az esetleges javitasi koltseg a garanciaidon tul es a tervezett festekmennyiseg. (ujfajta nyomtatoknal esetleg a drm-es papir ara is)

    A fentiek alapjan lehet kivalasztani a neten elerheto osszehasonlito adatok alapjan az adott felhasznalasra legjobb ar/ertek aranyu nyomtatot. Meglepo, de sok egyszer eldobhato kinai utangyartott nyomtato letezik, amihez fillerekert lehet festeket venni tobb noname gyartotol es regi, minden altal tamogatott markas nyomtatok driver-eivel mennek. (belejuk lehet rakni a markas drm-es anyagokat is, de minek) Pl. az epson kompatibilis kinai cuccok szoktak egesz olcsoak es megis mukodokepesek lenni. Javitas helyett pedig tobbnyire vesz az ember egy ujat, mert meg igy is olcsobb mint egy markasat javittatni. Annyi a gaz, hogy nemhogy magyar, de tobbnyire meg angol hasznalati utasitas sincs hozzajuk. (google translate vagy meg kell nezni az eredeti markas nyomtato doksijat a neten)