• defiant9
    #27
    "Szovegertelmezesi gondod van. A szorakozas alatt azt ertem, hogy toke alapon dol el, hogy ki ferhet hozza a csillagaszathoz."
    Ez nem szövegértési gond hanem az hogy hülyeséget beszélsz és utólag próbálsz így kihátrálni belőle. Szokásos kognitív disszonaciás megnyilvámnulás.
    [i]szórakozás (főnév)
    Az az állapot, amikor valami szórakoztat bennünket, vagyis jól érezzük magunkat; mulatság.[i]
    Az hogy piaci alapon hoznak döntést az minden csak nem szórakozás. Ezt úgy hívják hogy üzlet, ezzel pénzt szereznek, a szórakozás pedig jellemzően pénzbe kerül.
    "Tudom, hogy a magyar nyelv nehez, de nem ennyire... "
    Kérem tedd be azt a magyar nyelvi értelmező szócikket ami az általad leírt jelentést társítja a szórakozás szóhoz!

    "Minel tobb muhold van fent, annal nagyobb a meghibasodas valoszinusege."
    Igen, ez trivialitás de ez nem magyarázza a _gyökeres_ változást. Van valami számítás mögötte?
    Ez szimplán növeli a valószínűséget, de nem jelenti hogy szükségszerűen ki fog alakulni a cascade, és nem jelenti hogy ne lenne csökkenthető a kockázat ezen szint alá további szeparációval.

    No mi van, ismét csak nem tudtál mást tenni mint elsunnyogni a kellemtelen szálak mögül? Ez a tipikus kvp-s megoldás amikor összeomlik a konteózása, előre borítékolható ez a minta.

    -"Lol. Felsorolnád az űrbányászati cégeket akik versengenek a teleszkóp időkért?"
    Ugye nem az van hogy megint valami scifi-ből próbálod a valóságot levezetni, csak ráébredtél hogy bilibe lóg a kezed, és a valóságban a telescope-okat döntően közösségi finanszírozású kutatásokra használják, nem is várható hogy a jövőben ez bármit is változna.

    - "es egy ENSZ kooperacioban mukodtetett kozos halozat"
    No és ki fogja a rengeteg pénzt adni ehhez? Mert ugye onnan indultunk ki hogy finanszírozás. Ami jelen helyzetben már az űrtechnológia esetén is látszik hogy a magáncégek hatékonysága ami veri az állami beruházásokát, hogy akarod őket kihagyni?

    -"az orszagok kozott egyenloen (google: equity) elosztott slot-okkal"
    Tehát Vatikán(0.49 km2) vagy Monaco(2.02 km2) vagy Nauru ugyanannyi területet kap mint Oroszország(17.098.242km2), Kanada, USA vagy Kína. Ettől azt várod hogy Nauru is arányosan fogja használni a saját területét és elkezdi fellőni a Starlinkjét? Mi történik ha valaki nem írja alá ezt az egyezményt?(vélhetően a nagyok lesznek azok) Mi a helyzet a Hold vagy a Mars területével? Ott is egyenlősdit szeretnél látni?