• kvp
    #3
    Itt egy ad-hoc wifi halozatrol van szo, tobb hop-pal. Egyreszt fontos, hogy az atviteli idoben legrovidebb utvonalon alljon fel a halozat es a dronok mozgasaval mindig a friss legrovidebb utra alljanak at. Masreszt folyamatos frissitesek eseten ha egy router-be tobb frissites esik be azonos forrasbol, akkor a varakozasi sorabol csak a legfrissebbet erdemes tovabbitani, mert a tobbi mar elavult. Ha minden adatot beerkezesi sorrendben tovabbitna mint egy hagyomanyos router, akkor a cel eloszor a regebbit kapna meg, majd valamivel utanna a frissebbet, ami folosleges, mert elsore is megkaphatta volna a frissebb csomagot.

    A fenti ket megoldas egyebkent az halozatos tobbjatekosos FPS-ek vilagabol jon, ahol az okosabb jatekok a poziciofrissiteseket hasonloan "csak a legfrissebb szamit" elven kuldik, mivel ez a megoldas adja a legkisebb lag-et.

    A technologia ha jol ertem a router-eken futo alkalmazas szintu routing-rol szol, tehat nem az ip szinten route-olnak, hanem az adott app. szintjen, ami gyakorlatilag egy proxy router-nek szamit. Ilyen technologiat hasznalnak az interneten az elosztott mediatovabbitasi halozatok is, de mivel a robotok eseten minden node egyben router is, ezert a router kodba epitettek az alkalmazas halozati retegenek egy reszet.