Dodo55#10
Tényleg feljött az USB sok téren, de a fizikai csatlakozóval nekem vannak azért még mindig fenntartásaim.
Az USB-A elég könnyen tud kontakthibássá válni a rugós érintkezők gyors elfáradása miatt (az alaplapgyártók talán egy fokkal jobban figyelnek erre, de az előlapi csatlakozóknál a nevesebb ház gyártók esetén is sajnos a könnyen ellapuló érintkezők jellemzők inkább, utoljára a 17 éves CM házamon találkoztam tartós megoldásokkal ott), míg az USB-C ha bíztató is eddig amit láttunk elektromos csatlakozási stabilitás terén, a kis mérete miatt azért nem életbiztosítás. Már pedig pl. egy állandó háttértár esetén akár egy véletlen kihúzódás, akár egy bizonytalan csatlakozás elfogadhatatlan, ugyanígy egy hálózati interface esetén (ethernet vagy wifi kártya pl.).
És ha már itt tartunk, a 2,5G/10G ethernet csatolóknak viszont nagyon is beköszönthet hamarosan az aranykora, főleg az olyan infrastruktúrálisan élvonalba tartozó országokban, mint nálunk, ahol mára a legtöbb városi fogyasztási helyen több éve elérhetőek már versenypiaci áron gigabites internethozzáférések. És nyilván ha holnap engem pl. keres a Vodafone 4iG, hogy adna havi 750Ft-ért többért 2 gigás elérést, akkor nem fogok ezzel egy alaplapcserére várni, hanem dobok is már be gondolkodás nélkül egy 2,5G-s hálókártyát. És ha aztán naponta hívnak utána sorban ezzel az ismerőseim, akkor nekik sem alaplapcserét fogok javasolni, hanem lehetőleg egy x1-es PCIe kártyát. USB-set max laptophoz, amennyiben azokhoz egy AX-es wifi kapcsolat bármilyen okból nem volna megfelelő (pl. panellakás, tesómék amikor olyanba laktak, akkor vagy 3 héten keresztül jártam vissza emiatt hozzájuk - közben persze mindig elmozgatták a routert, hogy a két szemközti szoba között nyamvadt 150-200mbps átússzon stabilan AC-s eszközökkel, nagy nyereségű antennákkal)