• Macropus Rufus
    #6
    én mondjuk azt vezetném be, hogy a kocsit és teljes tartalmát atomjaira bontja a rendszer és egy kis fakkban tárolja. Egy mostani autónak méretezett helyen kb. a világ összes járműve elférne így, legyen az vízi/szárföldi esetleg légi. Aztán mikor kell a vas mert mennék elfelé, akkor vissza állítja az eredeti állapotot kb. úgy mint a Trek-ben az étel replikátor. :) a parkolóház lenne a város legkisebb épülete :D

    Ezt csak azért írtam, mert az 1900-as évek elején a lószarral volt hasonló gond. Aztán 100 évvel később már nem gond. Most a kocsikkal van hasonló gond, és mivel a fejlődés nem lineáris hanem exponenciális ezért lehet, hogy 20 év múlva már az is reális amit írtam. De akár az is lehet, hogy a közlekedés egy teljesen más formáját fogjuk használni.

    " "A mi rendszerünkben az az egyedülálló, hogy munkaidőben automatikusan képes az autók mozgatására, hogy megkönnyítse a későbbi, tervezett időpontokban történő felvételt"
    kivéve ha nem akkor veszi fel mikor a leadáskor tervezte. Mert akkor borul a rendszer egy része. Okés, az elvitelre ráteszek egy órát. Akkor nem lehet gond. És ha hamarabb jönnék érte? Akkor megint csak borul a rendszer. Ezek számomra mind egy kicsit olyan utópisztikusak. Jól hangzik, de nem kevés tényezőtől függ a dolog, amit lehet sok ember nem is fog belekalkulálni. Ami nem probléma, mert a rendszer kiadja a vasat, de borul az elképzelés, hogy pl. gyorsan és könnyen kiadja a kocsimat.
    Sztem elég lenne egy olyan parkoló ház ami már most is léteznek: beállok, és majd a rendszer berakja egy szabad helyre és ennyi. Megjegyzem am. pár éve volt egy hír, hogy áramszünet miatt több ezer autót nem tudtak kiadni...