• asgh
    #14
    Ez a következetlenség a képregényekből jön.
    A képregények anno úgy indultak, hogy van a "normális" világ, amiben történik 1 (!) szokatlan dolog és arra épül az egész sztori, hogy a világ miként fogadja azt.
    Egy srácot megmar egy rádióaktív pók és ettől különleges képességei lesznek. Ennyi. Nincs benne multiverzum, meg alienek, meg végtelenkövek, meg asztrál síkok, meg varázslók, boszorkányok, félistenek.
    Aztán a képregények sztorijait elkezdték összefűzni egy nagy univerzumba és ezzel egyre jobban eltávolodtak a "normális" világtól és már minden van, meg az ellenkezője is.
    Tehát nem azzal van a gond, hogy van Hangyaember, meg Hulk, meg Vasember, meg Doctor Strange meg XMen a Marvel portfoliójában, hanem hogy ezeket már a képregényekben is egy közös világba próbálták begyömöszölni és minél több mellékszálat adtak a sztorihoz, annál zavarosabb lett az alternatív univerzum alternatív fizikája.
    Mindez logikus következménye annak, ha egymástól független meséket próbálnak egy világba integrálni: elkerülhetetlen, hogy idővel ellentmondásba kerüljenek a korábbi önmagukkal, amit még úgy írtak, hogy nem vették figyelembe a többit.