Vanek úr#1
"Az év közepén már új lendületet kaphat a PC-szegmens, ehhez azonban az kellene, hogy a gazdasági kilátások is komoly mértékben javuljanak."
A hülye meg én vagyok. Nem a gazdasági kilátásokon múlik a dolog, hanem sok apróságon. Pl. az AMD oldalon szinte már csak az 'új' platformhoz kapható alaplap, ráadásul jelentős felárral (a korábbi 20-50 ezer forint árú alaplapok a 100+ ezer forintos kategóriába ugrottak, ami nagyon nem esik jól még a nyugaton jól élőknek sem - pláne, hogy a proci is jelentősen drágább, és az új generációs memóriákon is ott az 'újdonság felár'-a). Ugyanakkor a proci eladásokon azt látni, hogy még az előző generációs modelleket viszik, így a hozzájuk még elérhető alaplapok árai hirtelen és gyorsan elkezdett emelkedni (amit még tavaly nyáron 30ezer forintért utánad dobtak, mert annyi volt belőle, azt most 60ezer forintért vesztegetik, mert már szinte sehol nincs). Az Intel egy kicsit jobb helyzetben van, mert nála nem kötelező a DDR5 az új procikhoz - ugyanakkor az újabb generációs alaplapok szinte semmivel nem tudnak többet, mint az előző genesek, viszont itt is jelentős az árkülönbség. Vagyis aki teheti, az kivár, hiszen már a teljesítmény különbsége sem igazán látszik a generációk között. Mindezeken túl most értünk a nagy HO bevásárlási láz végére is (a COVID kezd lecsengeni), így ebből a szempontból is természetes a visszaesés. Vagyis az, hogy pozitívabb gazdasági kilátások lesznek, nem sokat fog segíteni az eladások növekedésében. Szerintem...