• Irasidus
    #7
    A kollektor szó jelentése: összegyűjt, ami utal a jármű lényegére, vagyis hogy mágneses mezővel üzemanyagot külső forrásból gyűjtsön be, ezzel megoldva a kvázi végtelen üzemanyag/sebesség paradoxonát. Semmilyen védelmi célokat szolgál, és erre teljesen alkalmatlan. Ugyanis csak töltött részecskéket tud befogni, másrészt ezen részecskék a hatalmas mágneses mezővel találkozva halálos-gamma sugárzást bocsátanak ki, vagyis semmilyen védelmi szerepe nincs!

    Továbbá a ramjet lényege, hogy a beáramló gázt közvetlen módon használja a tolóerő előállítására, a Bussard-ramjet esetében fúziót hajtóműként használva, azaz fúziós hajtóműről van szó! Ezzel szemben a vasimir rádióhullámakol felmelegíti a plazát és ezt mágneses terekkel gyorsítja, amihez nagyon sok energiát használ, konkrétan elektromos áramot, ezét tartozik az elektromos rakéták nagy családjába. Bussard elképzelésében sehol nem szerepelt ez a változat, és nem véletlenül. Amennyiben a fúziót nem közvetlen módon használod meghajtásra, hanem veszteségesen elektromos áramot állítasz elő vele, hogy a plazmát jóval alacsonyabbra felfűtsd mint a fúzió során, az továbbra is energiapazarlás. Ez hangsúlyozom a te agyszüleményed!

    Végül a Bussard-ramjet azért nem működne, mert nincs annyi csillagközi hidrogén ami a működtetéséhez szükséges, és még egy sor fizikai probléma van vele.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2023.02.08. 18:45:00