• Irasidus
    #12
    1. Nagy sebesség esetén a töltött részecskék a mágneses mezővel találkozva halálos gamma sugárzást bocsátanak ki. Ez tudományos adatok, és számítások támasztják alá.

    Forrás, számítások:
    Heppenheimer, T.A. (1978). On the Infeasibility of Interstellar Ramjets

    (És persze még pár dolog van, ami lehetetlenné teszi ezt a meghajtást. Ha valakit érdekel, szóljon.)

    A kozmikus sugárzás összetétele:

    99%-ban:
    - proton
    - atommagok (alfa-részecskék)
    - HZE-ionok

    1%-ban:
    - elektron
    - pozitron
    - fotonok
    - egyéb

    2. A mágneses fúvóka az nem gyorsító szerepet tölt be, hanem ugyanazt mint a hagyományos fémből készült fúvóka. Nem mellesleg a vasimir esetében sincs mágneses gyorsító, ott a plazma fűtési energiáját használják fel a gyorsuláshoz. Amivel te kevered az az ion hajtómű.

    3. Eredeti tervek alatt nem tudom mit értesz, de Bussard a publikációban az fejtegeti, hogy elegendő-e protonok eloszlásmennyige az üzemanyag beszíváshoz (ebben tévedett, mert nem), illetve ennek energiaegyenleteit írta le, és hasonló elméleti fejtegetéseket. Konkrét rakéta terveket nem tett le, és szó nincs ilyen mágneses gyorsításról, fúzióról van szó. Itt van, ha nem hiszed: Bussard publikációja

    4. A fúziós meghajtás lényege, hogy a fúzióból felszabadul energiát használod fel, ami sok nagyságrendel nagyobb mint bármilyen mágneses gyorsítás. A vasimir és egyéb mágneses gyorsítók nagyon kicsi tólóerőt biztosítanak, most ha te ez hozzáadod fúzióból felszabaduló energiához, az annyit ér mintha fújtál volna egyet a hurrikánba kategória, cserébe iszonyatos energiát emészt fel, nem beszélve a súlyról. Ezért sem találsz ilyet sehol.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2023.02.12. 18:01:13