• Dodo55
    #28
    "Egyrészt az egészségügy nem csak orvosokból áll"
    Ezt én tudom, csak te kifejezetten orvosokat említettél, én pedig arra reagáltam...

    "a te M1 propagandás agymosott fantazmagóriád szerint náluk megy az osztogatás"
    Nem nézek tévét, ellenben mint mondtam, van tanár a családban nálunk.

    "az elsőszámú gond az, hogy a pedagógusi szakma egyáltalán nem vonzó a fiatalok számára"
    A hivatástudat segíthetne a legtöbbet itt, ami amúgy kellően mély családi gyökerekkel általában magától könnyen is továbböröklődik. De ugye tudjuk, hogy sajnos a mai aktív generációk tagjai közül rengetegen nőttek fel csonka vagy rendezetlen családokban, eleinte a szocializmus elején a megszálló orosz katonák génadományainak jóvoltából, később a forrongásra hajlamos nép altatására - tompítására hivatott proletár (anti)kultúra terjedésének erős állami propagálása miatt, aztán a rendszerváltás után pedig a nagy lendülettel beimportált vadliberalista életfelfogás családbomlasztó, illetve családmodell erodáló elemei által.

    Nagy gond még itt továbbá, hogy sok incidens történt az elmúlt évtizedben fiatalkorú erőszakos bűnelkövetők által tanárokkal szemben, illetve jogtúlburjánzásra visszavezethető retorziók értek tanárokat ilyen bűncselekmények megakadályozása miatt. Ez szintén erősen rombolhatta a szakma vonzó mivoltát.

    "Valójában azt mondtam hogy az ott dolgozó (eszesebb) emberek menekülnek a Vodától, nem említettem az ügyfeleket"
    Elnézést valóban, ezt nem elég figyelmesen olvastam akkor és egyből arra asszociáltam, hogy pár hónapja láttam néhány károgó ügyfelet a tranzakció létrejötte, illetve az abból fakadó változások irányának körvonalazódását megelőzően internetes fórumokon szolgáltatóváltást lobogtatva önföldhözvagdalózni.

    "Közismert tényeket elfogadok, csak ilyenek nem tudtál beidézni egyet sem."
    Ezek szerint akkor radikálisan eltérő közismeretekkel rendelkezünk, mintha eltérő kultúrákból származnánk. Mondjuk akkor ennyi értelme legalább van a vitáinknak, hogy megmutatja mennyire nehéz eltérő kultúrákból származó emberek között a kiegyensúlyozott, előzékeny, békés interakció. Nemzetközi politikában ez pont egy nagyon aktuális téma, illetve kérdés annak kapcsán, hogy az Európát övező ismert riasztó folyamatoknak milyen kifutása lehet középtávon.

    "Látják, de az elején azt hittem hogy megütsz egy minimális vitakultúra értelmi színvonalat"
    Jössz ilyenekkel azok után, hogy rendszeresen megragadsz minden adandó alkalmat a személyeskedésre, holott én igyekszem indulatoktól mentesen, tárgyilagosan reagálni a felvetéseidre akkor is, amikor már napok óta vagdalsz hozzám mindenféle lealacsonyító jelzőt. De legyen, biztos az én vitakultúrámmal van probléma...