• defiant9
    #27
    "Az orvosok 2021 végén kaptak duplázást"
    Egyrészt az egészségügy nem csak orvosokból áll, valójában a gerincét nem ők adják, de nem igazán értem hogyha annyira teli a kassza ahogy mondod akkor miért nem tudnak adni nekik(mentősök, szakápolók pl.). Erre tudnál valamit mondani?

    "Illetve a tanárok fizetése sem olyan rossz, mint ahogyan azt ellenzéki provokátorok igyekeznek terjeszteni"
    Nem ők terjesztik, a tanárok mondják, de persze tudjuk a te M1 propagandás agymosott fantazmagóriád szerint náluk megy az osztogatás, a rideg valóság azonban ez:
    Európa 36 országára érhető el adat a pedagógusi kezdőfizetésekről, és ezek közül csupán négyben fizetnek kevesebbet egy kezdő tanárnak, mint hazánkban: Észak-Macedóniában, Bulgáriában, Bosznia-Hercegovinában és Albániában
    Ennek meg is van a következménye:
    Komoly tanárhiánnyal indult a 2022/23-as tanév a magyarországi iskolákban: hiány van óvodapedagógusokból, nyelvtanárokból, tanítókból, sőt több esetben még intézményvezetőből is
    A pedagógiai szervezetek együttes véleménye szerint az elsőszámú gond az, hogy a pedagógusi szakma egyáltalán nem vonzó a fiatalok számára


    "Te jöttél példaként vele, hogy menekülnek az ügyfelek, emiatt visszaesett az ügyfélszolgálat színvonala"
    Valójában azt mondtam hogy az ott dolgozó (eszesebb) emberek menekülnek a Vodától, nem említettem az ügyfeleket, azt azonban jól látod hogy az egész csak egy példa volt hogy mennyire értékelten az ilyen bemondásod, bemondom bárminek az ellenkezőjét. Ezért kellene racionálisan vitatkozni, csak ez neked nem megy, ahogy erre a síkra kellene terelődni te rögtön felteszed a kezed hogy csak magánvéleményed amit írsz, ergó nincs racionális/objektív alapja.

    "közismert tényekből"
    Közismert tényeket elfogadok, csak ilyenek nem tudtál beidézni egyet sem.

    "a saját nemzetének érdekeit más nemzetek érdekei elé helyezi "
    Csakhogy a játéknak vannak szabályai, amiben az egyik legfontosabb a kölcsönösség elve, a horvátok azért nem államosítják az INA-t mert ezt nem engedik az EU-s szabályok, ezért nem tehetjük meg mi sem, akárhogy is szeretnéd, utópiát kergetsz ismét. Ami működik a Voda esetén is hogy közpénzből vásárolunk ki tulajdonost, extra bónuszt adva(más pénzéből nem fáj a NER-nek), aztán szépen átjátszák azt és így kerül strómanokon keresztül a korrupt Fidesz politikusinak tulajdonába. Ha esetleg mellényúlnak és olyat vesznek meg ami mégsem úgy működik ahogy elképzelték akkor sincs gond, ismét csak közpénz segítségével visszaadják az államnak, és még az ezen az ágon is degeszre keresik magukat (ld. Mátrai erőmű). Soha nem látott létékű rablás és korrupció ami ma Magyarországot jellemzi, a szocik ehhez képest amatőr kispályások voltak.

    "Biztos látják akkor mások is, hogy milyen buta vagyok és hogy csak hülyeségeket beszélek."
    Látják, de az elején azt hittem hogy megütsz egy minimális vitakultúra értelmi színvonalat, láthatóan nem, agymosott zombi lózungokat puffogtatsz, de OK gyorsan lezárjuk ezt a vitát minden pontban.