Dodo55#26
"Orvosok/tanárok fizetésére miért is nem sikerült kiosztani a pénzt?"
Miről beszélsz? Az orvosok 2021 végén kaptak duplázást, a kezdők valami 7-800 környékéről indulnak ha jól emlékszem, a tapasztaltabbak, nevesebbek akár 2 millió fölött is keresnek azóta. De eleve a társadalom egyik legpénzesebb rétegéről beszélünk, ráadásul a többségük dinasztikus családok tagja, szülők - gyerek vagy gyerekek is egyformán jól keresnek, nem úgy, mint átlag magyar családokban ahol 4-6 főből jó ha 1-2 jobban kereső támogatja a maradékot, sokszor oldalágon is, illetve jellemzően manapság a mai aktív fiatalok közül sokan a rablóprivatizációtól a devizalovasrendőrelkúrásig tartó évtizedekben kisemmizett, lenyúzott szüleit. Na szóval maradjunk annyiban, hogy én eddig életemben mindössze 3-4 szerény, visszafogott orvossal találkoztam akiknek nem folyott feltűnően a bőrük alól is a pénz és a hivatástudatot sem kellett nagyítóval keresni bennük (sőt, előttük tényleg le a kalappal), rajtuk kívül egynéhánnyal még, akikről már ugyan virított a gondtalan pénzbőség, de azért kellő emberszeretet is szorult még beléjük bőven (ők is tiszteletet érdemelnek), meg vagy úgy legalább még 50-nel, akiknek az orra rendszeresen fentakadt a Himalája csúcsán, amikor lehajoltak a szétszakadó zsebükből kalandozni induló borítékkötegek után...
Illetve a tanárok fizetése sem olyan rossz, mint ahogyan azt ellenzéki provokátorok igyekeznek terjeszteni, nálunk van a családban és úgy sem kapott sosem rosszul, hogy majd 2 évtizedet a szakmán kívül töltött korábban, ami miatt 2010 után annyival alacsonyabb bérsávba tudott csak visszatérni.
"Eleve ki állított ilyet?"
Te jöttél példaként vele, hogy menekülnek az ügyfelek, emiatt visszaesett az ügyfélszolgálat színvonala. Értem én, hogy példaként mondtad csak, de a logikája akkor is ordítóan hibás függetlenül attól, hogy csak példa vagy valós eset.
"záró alapja van a bemondásidnak"
Így van, zéró alapja, amiket te hajlandó vagy valóságosnak tekinteni. Mert nem fogadsz el semmiféle valós megfigyelést, közismert tényekből fakadó logikus alapvetéseket, bizonyítékul szolgáló képanyagokat, csakis statisztikákat és kutatási anyagokat. De érted, sokszor még olyan dolgokról is számonkéred ezt, amik annyira nyilvánvaló összefüggésekre alapulnak, amiket eszébe nem jutna másoknak megkérdőjelezni, hogy aztán erről bármiféle statisztikákat vagy kutatásokat álljanak neki csinálni.
"Vagyis önellentmondásra jutottál/kettős mércét alkamazol."
Nincs önellentmondás, elismertem, hogy bizony ez egy ilyen játék, ott mi vagyunk most a "megszállók", akik "idegen érdekek" szolgálatában ténykednek ott. És bizony ez a világon az egyetlen vonatkoztatási rendszer, ahol a kettős mérce elfogadott, hogy az ember a saját nemzetének érdekeit más nemzetek érdekei elé helyezi (nem feltétlenül azokkal szemben, csak fontossági sorrendben azoknál előrébb!).
"Nincs nagyon rételme veled vitatkozni, mert túlságosan buta vagy."
Akkor nem is tudom mit remegsz örökké annyira a meglátásaim miatt amiket egyes témákban kifejtek :) Biztos látják akkor mások is, hogy milyen buta vagyok és hogy csak hülyeségeket beszélek. Miért töröd akkor magad mégis ennyire? :) Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2023.02.19. 21:24:47