• Dodo55
    #24
    "Csak a számba akartad adni, ezzel téve komolytalanná a hozzászólásom."
    Nem a szádba adni, csak szemlélteni mennyire elcsépelt ez a NER duma...

    "Úgy nevezem ahogy az általánosan elfogadott, nem te vagy megmondóember a kérdésben."
    Látom humorérzéked még mindig nincs.

    "A NER lényege az hogy a nemzettől ellopott pénzből válik magánvagyon, és te tapsolsz hozzá."
    Elhiszem én, hogy lopnak ha te mondod, csak még mindig nem értem, hogy akkor miért van rendszeresen annyira dugig az államkassza még sokszor ezekben a viharos időkben is, hogy alig tudják kinek mire osztogassanak belőle... Na de viccet félretéve, ha ők tényleg lopnak manapság, akkor mit csinálhattak az előző kormányok, ahol rendszeresen a mostani problémák tizede elegendő volt az azonnali államcsődközeli helyzetekhez az európai gazdasági aranykor kellős közepén?

    "No akkor ezzel sikerült is megcáfolni az állításod, ugye?"
    Nem. Kezdjük ott, hogy a te példád eleve nem áll szilárd logikai alapokon. Ha az ügyfelek száma csökken, akkor az ügyfélszolgálat terheltsége is, nem pedig fordítva. Másrészt pedig én nem azért irogatok ide, hogy bármit is vért izzadva bizonygassak másoknak. Kifejtem a véleményem, azt annyi. Aki akarja elhiszi, aki akarja, az meg utánanézhet jobban.

    "Mármint ami a szocialista tervgazdaságban született. Te akkor vissza akarod hozni a szocialista állami tulajdon rendszer?"
    Ok, értem a MOL-os példádat. Nézzük meg akkor, ki milyen javakkal járult hozzá. De ha kijönnek olyanok, hogy bizony a magyar adófizetők pénzéből fizetett munkások építettek ki egy infrastruktúrát a magyar adófizetők pénzéből vásárolt alapanyagokból, akkor ott sok kérdés nincs. És eszem ágában sem lenne visszahozni a pártállami rendszereket, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy a nemzeti tőke felhízlalása egy ilyen történelmileg viharvert, de erős gyökerekkel rendelkező ország esetén mindenek előtt áll és nagyon helyes ha ezt egy kormány minden eszközével támogatja, illetve a nemzetstratégiai és nemzetbiztonsági szempontból jelentős infrastruktúráknak minden cselekvőképes nemzetállam esetében hazai tulajdonban van a helye. És a tulajdonon van a hangsúly, tehát fel lehet kérni külföldi elemeket ha olyan segítség kell amiben ők hatékonyabban tudnak megoldást biztosítani, de a tulajdont kiadni másnak akkor sem.

    "Az akkor OK neked ha a szlovákok/horvátok/stb. államosítanák a MOL csoportot ugye, mert hát stratégiai nemzeti érdek."
    Nem szeretném, de szerintem mindenki tisztában is van azzal, hogy ez mellette egy valós kockázat is lehet, még ha minimális is, de pontosan tudjuk mennyire csípi manapság sokak szemét a magyar tőke egyre dinamikusabb globális hódítása.