• Macropus Rufus
    #17
    "egyrészt ha egy családban többen akarnak nézni netflixet 4K felbontásban , meg mellette mások a PC-n letöltenek vagy bármi YT-ot néznek akkor már is nem lesz elég és akkor még nem vettük figyelembe a későbbiekben megjelenö IOT eszközök adatigényét. Az ajánlott netsebesség 4k hoz netflixnél 15mbit . 2 felhasználo esetén már 30nál járunk és akkor nincs még rajta a mobiltelefon meg a PC. egy 4 tagu családnál már nem is elég a 30mbit."

    Sztem 200-300Mb bőven elég. Lehet ezt írja a Netflix, de ennél kevesebb is elég ui. azok a filmek rommá vannak tömörítve. A képpont szám meg van a minőség meg egy 4k BL-hez képest sehol sincs. De legyen igazad. 30Mb/sec. A fent maradó 170-270Mb meg bőven elég egy átlagos felhasználónak. A te meglátásod arra épít, hogy a család mind a 4 tagja egyidőben fogja a netet használni, ráadásul folyamatos adatfolyammal ami nem életszerű. A lejátszók szinte 100%-a be cache-li az adatot, pont azért, hogy ha lassulás lenne az átvitelbe ne okozzon gondot. Az én lejátszóm esetében a film negyedénél sem járok amikor már nem használja a netet. Továbbá a tömörítő algoritmusok is egyre jobbak lesznek, szóval ismét nem valószínű, hogy kellene 200-300Mb-nál több.

    Egy átlagos családnak 200-300 bőven sok. Akkor is ha mindenki egyidőben lóg a neten. Nézd meg a routered-ben a sávszél foglalást. Ha tud ilyet. Meg fogsz lepődni, hogy a film nézés mennyire nem fog le semmit.


    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2023.02.10. 19:07:34