• kvp
    #8
    A hidrogen eloallitas (vizbontas) egy lehetseges modszer az eppen folosleges megujulo kapacitasok tarolasara. A metan szintetizalas legkori szendioxidbol es vizbol hasonlo, csak a hidrogennel jobban tarolhato gazt ad (mivel a foldgaz is joreszt metan), ami kevesbe roncsolo a tarolok szamara, nehezebben megy at azok falain es magasabb homersekleten cseppfolyosithato.

    A fenti megoldasnak egyetlen problemaja van, a folos kapacitas begyujtese. A mai elektromos rendszerek nagyresze nem alkalmas a ketiranyu uzemre, tehat barmilyen visszataplalt aramot altalaban a legutolso trafoallomas utani teruleten kellene felhasznalni, de ha pl. egy utcaban minden teton van napelem, akkor ott minden fogyasztonak tobblete lesz. Ekkor meg kellene tudni forditani a betaplalas iranyat es a trafohaznak felfele kellene kuldenie aramot. Ezt a mai szuk feszultseg es frekvencia toleranciak miatt nagyon nehez megoldani.

    Ettol fuggetlenul a hidrogen es a szintetikus metan ugyanugy ott van az energiatarolasi opciok kozott mint az aksik tarolas vagy a szivattyus vizieromuvek.