• defiant9
    #178
    1. Kijelentésem amit vitattál: "azonban TI továbbra is fenntartjátok, hogy a valóshoz képest 1000X szorzó is elfogadható"
    Tehát melyik lenne az a mondat amiből kiolvastad hogy ez az álláspontom? Beidéznéd végre? Továbbra sem látom. Vagyis hazudtál.
    (az hogy beidézgetsz valamit amiben nincs olyan állítás amit nekem tulajdonítasz ez egy ostoba pótcselekvése)
    Továbbra is próbálod összemosni hogy a számításodban lévő ordas nagyságrendi hibákra rámutatás mást is jelentene minthogy rámutattam volna hogy ordas nagy tévedésben vagy az aránypár felállításban is.

    2. "a/b/c Ismét nem kaptam választ a kérdésemre. Lezárva."
    Nexus6 hazugság++
    A 150-ben még volt a/b/c pont Nexus6 151-es válaszában ezek eltűntek
    Ameddig erre nincs a 150-re reakciód addig az állapot ez:
    2.a/b/c Nexus skipete a pontot/megfutamodott

    2.e "Személyeskedés a köbön."
    Nexus6 nem tud mit mondani arra hogy összemosta az 50-50-et a 99-1. Ezt a pontot így bukta.

    2.f
    "Aha, tehát a végtermék ára akár lehet azonos nagyságrendű is, mint a kísérleti eszköz ára???? :O
    Köszönöm, pont ezt pofázom 100 hsz óta, hogy induljunk ki abból!"
    Hazudsz ismét. Mond már meg hogy a beidézett mondatomban hol van leírva hogy induljunk ki abból?
    Az hogy 2 szám egy nagyságrenbe esik közel sem jelenti azt hogy ne lenne releváns különbség az árában. Egy 10 milliós autó és egy 50 milliós autó ára közt nincs nagyságrendi különbség mégis szignifikánsan más lesz rá a piaci kereslet a két árszinten. Jól láthatóan mind a közgazdasági mind a matematikai tudásod is a béka segge alatt van.

    "Részemről lezárva."
    Nexus6 végül megfutamodott azon közgadasági alaptétellel szembeni hiábavaló hadakozástól miszerint a proto termék szinte mindig drágább mint egy sorozat gyártott. Mondjuk eleve csak egy ostoba próbál szembemenni ekkora trivialitással. Csúnya felsülés is lett belőle.
    A konkrét indoklásra (méretgazdaságosság, technikus vs. kutatómérnök) nem tud mit mondani, így fülét farkát behúzva ignorálja/skip-eli kellemtelen érveket. Ez Nexus6 vitakultúrálatlanásgának jellegzetes ismérve.

    2.g Nexus6 megfutamodott. Próbálja elterelni a pontot.
    Még mindig ott tartunk hogy sorold már fel hogy ebben a villámhárító végtermékben mi lesz majd az a "drágakő" ami nem nem jelentkezik költségként a prototípusban.
    Nekem nem kell konkrétan semmit elmondanom, csak rámutatnom egy vállaltgazdaságtani alaptételre és azt mondani hogy ami 99%-ban igaz az itt is igaz. Vagy elfogadod azt hogy 99% hogy igazam van, vagy megpróbálod az 1%-od feltornászni valahogy, megmutatva hogy ez a termék sorozatgyártása valami miatt drágább lesz. Ebben ott tartunk hogy nem ennél, hanem egyetlenegy terméket sem tudtál felmutatni ahol igaz lenne ez a fifity-fifty hogy drágább lesz koncepciód. A 99-1 egyébként nem konkrét szám, csak azt reprzentálja hogy elhanyagolható (nem nulla) kivétel lehet ahol nem igaz. Azonban ez annyire valószínűtlen hogy én magam sem tudok ilyen terméket mondani, simán lehet hogy a valós szám >99.99%, és nem, nem kutatta ki senki ezt a számot, mert nem is nagyon lehet és értelmetlen is, akkora trivilaitás. Állításom az hogy szinte mindig a sorozatgyártás az olcsóbb. Ezt nem is mered vitatni. csak gyáva gerinctelen módon sunnyogsz el az elől hogy ebben színt valljál. De hát tudjuk, milyen jellemtelen alak vagy, nincs új a nap alatt.

    3. "a kijelentésem továbbra is igaz: "Gyakorlati alkalmazhatósága a kísérlet által bemutatott rendszernek ZÉRÓ!""
    Nexus6 másik kijelentése:
    "extra villámvédelem a rakéták védelmére szerintem már elfogadható."
    Tehát a lézeres villámvédelmi rendszer alkalmazhatósága szerinted sem nem zéró mivel legalább egy alkalmazási terület van amit elfogadtál. Így önellentmondásra jutottál, ez amit nem ismersz el csak vergődsz.