• NEXUS6
    #177
    1. Kijelentésem amit vitattál: "azonban TI továbbra is fenntartjátok, hogy a valóshoz képest 1000X szorzó is elfogadható"
    Akkor ismét!
    D9: #9

    A 2 milliárdra konkrétan le is írják hogy az a prototípus költsége, kereskedelmi mennyiségben várhatóan töredék lenne.
    Atomerőművek kapcsán meg érdemes óvatosan kezelni a becsléseket, a végére mind jelentősen többe kerül (korrupt NER beruházás esetén várhatóan sokkal többe). Az új grúz atomerőmű építése jelenleg 34 milliárd $-os számlánál tart.

    Kérdeztem, hogy akkor te itt mennyivel is számoltál? 34 Mrd 2,5% -a az ugye 850 millió ami kb 1000X-esen haladja meg nagyságrendileg az általad később NEM belinkelt, de idézett cikkben szereplő 1 mill költséget!!!!

    D9 #16

    És. Megállapítottam hogy az általad kitalált aránypár(25%) helyett a valóságban inkább 2,5% a reális arány. Ezután már abba menekülsz hogy az _általad_ kreált nukleáris erőműves számítás tulajdonképp nem is jó példa? Nexus6 primitív vitakultúráját láthatjuk ismét.
    Egyébként valóban, több potenciális felhasználási terület is van, pl. egy relatíve nagy kiterjedésű szélfarm(ahol a lapát vonzza a villámokat).

    Repterek leszállópályának kritikus emelkedési/süllyedési szakaszát lehet esetleg védeni, ez ritka esemény, akkor viszont emberéletben mérik(amit nem szokás összegszerűsíteni).

    A gazdaságossági kérdést természetesen Nexus6 féle idiótaság a prototípus ára alapján kalkulálni, ez majd csak jópárév múlva lesz eldönthető, most ehhez a hatásossásági mutatók megállapítása történt meg (ha ez szar, akkor már itt elbukott volna a projekt).

    Tehát az SG cikk 2 Mrd alapadatával számoltál, abból indultál ki bármennyit is gondoltál a végtermék árának ebből származtatva, ez nem vitás. A kijelentésem, TEHÁT IGAZ "azonban TI továbbra is fenntartjátok, hogy a valóshoz képest 1000X szorzó is elfogadható" tekintve hogy nem adtál meg még nagyságrendi értékbecslést sem, sem akkor, és azóta sem, hogy ez az általad NEM belinkelt cikk szerint változott volna.
    Részemről amíg érdemi hszt nem produkálsz, lezártam.

    2. a/b/c Ismét nem kaptam választ a kérdésemre. Lezárva.
    -Nem fogod fel az általam tett kijelentés lényegét (50/50%)
    -Nincs konkrét linked a 99%-ra
    -Tekintve hogy nagyságrendileg sem tudsz egy konkrét árat mondani a végtermékre értelmetlen azon vitatkozni, hogy szerintem mennyivel fogja valamilyen részegység növelni vagy csökkenteni azt.
    2. a.), b.), c.) nagyságrendi becslésre szintén nem kaptam választ, lezártam. Lásd 1. és lásd 2/c.

    2.1/2.2/2.3. Ezt most akkor minek húzod is elő?

    2.e Személyeskedés a köbön.
    2.f "Nexus6 szalmabáb érvelési hiba++. Senki nem beszélt nagyságrendi különbségről, azonban jelentős különbség lehet."
    Aha, tehát a végtermék ára akár lehet azonos nagyságrendű is, mint a kísérleti eszköz ára???? :O
    Köszönöm, pont ezt pofázom 100 hsz óta, hogy induljunk ki abból!
    Amúgy továbbra sem tudod megmondani, még nagyságrendileg sem, hogy mennyibe fog kerülni a végtermék és hogy ez akkor most különbözik-e attól a kikövetkeztethetően 850 mill-tól amire a vita elején gondolhattál!?

    "A kettő szemantikailag teljesen más."
    Állításom:
    "az esetek 99%-ában drágább mint a kereskedelemi termék."
    Egy idézet a sok közül ami ezt hivatott alátámasztani:
    "The cost of a prototype can be anywhere from 10 to 100 times more expensive than the final product."
    Blablabla. Tehát a kettő szemantikailag más, ez nem kérdés. Hasba akartál akasztani.
    Nincs a 99%-ra forrásod, csak beböfögted.
    Részemről lezárva.

    2.g lásd 2.f. Amúgy továbbra sem tudod megmondani, még nagyságrendileg sem, hogy mennyibe fog kerülni a végtermék és hogy ez akkor most különbözik-e attól a kikövetkeztethetően 850 mill-tól amire a vita elején gondolhattál!?

    3. Tekintve, hogy a kísérleti eszköz és a valószínűsíthető végtermék ára NEM 2 Mrd, hanem 2 mill nagyságrendű (az általad idézett, de nem linkelt cik szerint), a kijelentésem továbbra is igaz: "Gyakorlati alkalmazhatósága a kísérlet által bemutatott rendszernek ZÉRÓ!"
    Ellentétben a TE kezdeti álláspontoddal, ami a 2 Mrd-ból származtatott költségbecslés gazdasági életképességére alapult. Te magad bizonyítottad, hogy ellentétben velem, te TÉVEDTÉL.
    Annyira nem lehetsz lüke, hgogy ezt nem vagy képes felismerni!? XD
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.04.04. 12:54:43