• defiant9
    #170
    1. "Nézd, azért azt remélem belátod, hogy a semmit, konkrétan azt amit nem tettél meg, nem lehet bizonyítani"
    "D9 is miért gondoltátok, hogy van olyan alkalmazás, hogy ez az irgalmatlanul nagy költség gazdaságilag működőképes lehet"
    Azt lehetett volna bizonyítani hogy beidézed az állításom amiből az általad leírt megállapítás kiolvasható. Ezt nem tudtad megtenni. Ergo a te állításod megalapozatlan/hazug volt.

    2.a/b/c Nexus megfutamodott ezen pontokban, bukta őket.

    2.d. "köznyelv használja az 50%-os esély kifejezést bizonyos pongyolasággal."
    OK. Tehát akkor nem 50% az esélye? Ha pontosabban akarnál fogalmazni akkor mit mondanál rá számszerűsítve?

    2.e. "hogy a te 99%-odra adjál már valami forrást"
    Előbb lássuk hogy te mint mondasz(2.d). Mert ha azt mondod hogy 98% akkor nincs min lovagolni. Ezt így valszeg még senki nem mérte ezt le mert akkora trivialitás. Ahogy mondtam, mi sem muratja jobban mint egy empirikus bizonyítás, fogsz random 100 tárgyat, és belegondolsz hogy mennyibe kerülne 1 darabot legyártatni belőle és mennyibe kerül ha sorozatgyártásban rendelnéd, akkor arra kell jutnod hogy szinte mindig a sorozatgyártás az olcsóbb. Ismétlem is a kérdést: vitatod-ezt az alapösszefüggést avagy nem? Erre nem reagáltál még mindig.

    3.a. "Akkor most ide irok egy hatalmas HA-t. LOL Kérlek tedd be oda magadnak ahol, értelemszerűen szükségét érzed! vele?"
    A pont zárható. Nexus6 vitaindító állítását csak annak módosítás után tartja megfelelőnek, így az megdőlt.

    3.b. HA ennek az elhárító rendszernek 2 Mrd a költsége, akkor nem éri meg gazdaságilag sehol ennek létesítése. Pont. Így már egyetértesz vele?
    A "nem éri meg" az nem eldönthető anélkül hogy tudnák azt hogy kinek, mire. Egy olajsejknek 'megéri' 1 milliós Veyron-al menni a boltba, Mari néninek meg csak cekkerrel. Megéri-e a 0.00001% bekövetkezte ellen védekezni? Attól függ. Úgy gondolom életszerűen 2 milliárdért nem látnánk a gyakorlatban ilyen installációkat, egy kirakatberuházásban esetleg.

    3.c. " te az álláspontotdat illetően nem hajtottad végre."
    Mi is lenne a revideálandó álláspontom? Idézd már be szó szerint ha ennyit hajtogatod! (remélem nem megint a 25%-al fogsz jönni(ha igen akkor arra már válaszoltam hogy ott mit értelmezel félre))