• repvez
    #1
    ezen miért nem csodálkozok. Sehol nem azt nézik, hogy mi lenne tényleg szükséges és hasznos hanem azt, hogy kis fejlesztéssel a legnagyobb hasznot beszedni.

    Ahhoz sem kellene nagy fejlesztés, hogy a gyógyszereket és az összetevöket egy közös adatbázisba beirni és amikor meghaladja a maximum értéket valamelyik akkor jelezne az orvosnak, hogy azt a gyogyszert már nem szedhetné a beteg keressen allternativát . egy sima excel táblázatban ezt meg lehetne tenni,de ahhoz az kellen, hogy minden orvos rálásson, hogy a beteg milyen gyogyszereket szed már.
    DE nem ,hogy közös adatbázis nincs, de az orvosok még csak nem is nézik, hogy kinek milyen egyéb betegségei vannak.

    Mert még az orvosoknak sincs olyan szoftver ami látná, hogy milyen más gyogyszereket és milyen betegségekre irt fel .
    A magasvérnyomásra a kardiologus felir egy gyogyszert a reumatologus meg egy másikat hozzá és a kettő kombinácioja vagy tuiladagol egy összetevüt vagy épp kioltja egymást.
    DE a gyogyszereknél sincs a mellékhatásoknál feltuntetve, hogy más gyogyszerekkel milyen hatása van.
    Mindegyik csak arrol szól, ha csak egyféle betegségre egy féle gyogyszert szed, mikozben a valóságban,meg többszörös betegésgek több gyogyszerekkel vannak kezelve, de senki nem tudja, hogy mi lesz a hatása ilyen kombináciokban.

    Ugyan igy az okos oráknak meg karkötöknek is olyan szép grafikonokat tudnak rajzolni az egy mért adatbol, de ,hogy azt egy komplett egészként kezeljék az már nincs.

    Méri a pulzust és ha megmutatod a dokinak , megnézi, hogy hopá ott magas volt 1 héten keresztül gyorsan irjunk vérnyomáscsökkentöt, de azt mondjuk nem látja belöle, hogy elmentél nyaralni és mondjuk 40 fokban napoztál meg hegyet másztál és azért volt magas. vagy azért volt a testhő magas.
    Sehol nem láttam , hogy komplex egészként kezelné a mért értékeket vagy akár saját magad tudnád kombinálni ezeket.