Ahogy írtam a szolgáltató monopol helyzetben van nincs másik vezetékes internet szolgáltató a környéken így nála vagyok ha internetezni akarok.
De itt nem csak az egyéni érdek hanem az elv a lényeg.
Az hogy bevezetnek egy programot ami elvileg egy standard minimumnak kéne lenni, de még a program befejezésének a határideje után 5 évvel sincs belőle semmi,úgy hogy akkor még nem volt sehol sem infláció háború kovid. A pénzek jöttek mentek a helyzet maradt változatlan.
A digitalizalassal kapcsolatban is elhiszi bárki is higy két év múlva gördülékenyen megy majd minden akár weben akár mobil appon?
Még ha a rendszer meg is lesz a fél ország azt sem tudja hogy kell befizetni csekket qr koddal vagy a Tesco appban a kedvezményeket megkeresni akkor majd biztos hogy el tudnak bonyodalmas ügyeket intézni?nem csak a rendszert kéne fejleszteni hanem az embereket is oktatni és megmutatni mit hogyan. Rengetegen még azt sem tudják, hogy neten ingyen lehet jogosítványt keszitettni az ugyfelkapun. Inkább fizetnek hogy személyesen be kelljen menniük.
Ezt az antennas dolgot is el játszottam már a tmobillal. Ki is jöttek felszereltek egy antennát de az olyan volt hogy a másik végét a kábelek a mobilra kellett csatlakoztatni és még így sem volt térerő. Meg mondtam nekik hogy így hogy használom a mobilt ha az antenna hozzá van csatlakoztatva? Meg a semmit nem lehet erősíteni.
Erre az volt a válasz hogy akkor kötbér nélkül meg lehet szüntetni a szerződést és máshova szerződni. De mivel mindegyik szolgáltatnak ugyan ilyen jó lefedettsege van így nem mondtam le.
Illetve az egyetlen szolgaltatonal a vezetékes internetet is igy sikerült beköttetni. Még a 2000-es évek elején volt egy reklamjuk hogy akinél van vezetékes telefon annak be kötik a netet ha jól emlékszem 2mbit volt akkor. Be is mentem, mondták hogy csak akkor ha van 10 igénylő. Már ez sem volt a hirdetm3nyben mint kritérium de legyen. Összeszedtem az 10 személyt bevittem a papírokat. Teltek a hetek semmi írtam a hírközlési hivatalnak meg a cégnek is, hogy mi a helyzet. A hivatal értesített hogy teljesíteni kell a keresem. Bementem a céghez hogy akkor hogy vagyunk. 2 napon belül volt net.
De az optikahoz kellene cserélni a rezet, így ez csak miattam nem lesz meg, ezért kellett volna az állami program, hogy kotelezve legyenek fejleszteni a hálózatot.