• uwu2020
    #2
    Nem lehet, hogy valaki csak nincs tisztába a digitális pénz fogalmával? Egyébként sejtem, hogy nem, sokan kötekednek ezzel, de sajnos ere nincs másik szó. Viszont a cikket elolvasva egyértelmű, hogyan kell érteni a digitális font kifejezést.
    A köznyelvben tényleg nincs megkülönböztetve a hagyományos pénz digitális kezelése attól, amit CBDC-nek neveznek. Még mielőtt belelovallnád magad, mindenki tudja ám, hogy szó szerinti fordításban is ugyanaz mindkettő, ráadásul gyakorlatban is mindkettő pénz technikailag is digitális. Azért jó a CBDC rövídítés, mert ilyenkotr egyértelműen arra a programozható digitális központi bank által kibocsátott pénzre kell gondolni, amit a meglévő FIAT valuta mellett fognak bevezetni.
    Lehet rajta rugózni és felháborodni, de a digitális pénz kifejezés jelentése már elterjedt, csak sokan nem hajlandók tudomásul venni. Egyébként nekem sem tetszik, kitalálhattak volna rá új szót. Még az is lehet, hogy ez szándékos volt, hogy az emberek ne féljenek tőle, pedig amellett, hogy innovatív és hasznos, van mitől félni.
    Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2023.01.13. 08:11:44