• repvez
    #9
    mint mindenben itt is rendszerben kéne gondolkodni és arra megfelelo megoldást találni, de amig minden cég saját maga által kitalált rendszert fejleszt csak a saját termékéhez addig ezzel nem nem változás.

    Pedig ha egy rendszerként tekintenének akkor akár a forgalmi lámpákat és a táblákat is el lehetne felejteni az utakrol utcákrol, mert az autoknak nem kellene, meg a kocsiba a HUD-on keresztól meg kijelezné a vezető számára, igy nem ronditaná el az öszképet.

    Ha a kereszteződésebken az autok tudnák a környező forgalmat akkor lassitás nélkül és várakozás nélkül is átlehetne menni a kereszteződésen, mert tudná mindenki aki a kereszteződés felé megy, hogy honnan mikor mennyivel jön egy kocsi és át fog férni elötte vagy utána ,de lehet, hogy ahhoz az utca elött már le kell lassitania mondjuk 45re ,de akkor is több idöt bnyer vele, mintha akkor is meg kellene álnia a lámpa miatt ha nem jön senki.


    Visszatérve az AI-ra, a cikkben irják, hogy ismerni fogja az emberi viselkedést.
    Ez eléggé fura, mert egyrészt
    Ha érteni fogja akkor nekunk is érteni kellene hogy fel tudjuk hozzá programozni az AI-t, de azt még mi sem tudjuk, hogy hogyan viselkedünk.
    Ha viszont ugy fogja tudni az AI , hogy mi hogy viselkedunk, hogy mi nem tudjuk, akkor ott nagy baj van.
    Mert akkor ugy manipulál bennunket, hogy mi nem is tudunk majd rola, mivel egy egy ember felfogni sem tudja majd egy anynira összetett " játszmát" amit egy nagy AI kitalál ahhozl, hopyg az történjen amit ö akar.

    Ezért irtam, hogy addig nem kell félni amig csak automatizáciora használjuk az AI-t sok dolgot kitalálhat átláthat egy ilyen rendszer ha sok adatot kap, de az attol még nem lesz inteligencia.

    A probléma ott kezdödik, amikor valaki nem csak erre és nem csak a dolgok jobbátételére használja hanem egymás kijátszására kizákmányolására ,mert onnantol nincs megállás, a gépek is ugyan ezt fogják csinálni.