• defiant9
    #36
    4. "Az IPCC jelentések rengeteg aránytalansági hibát, bizonyos az alapkoncepció szempontjából kényes kérdések nem megfelelő mélységű tárgyalását, esetleg tények elferdítést, tények helyett modell eredmények bemutatását, összefoglalva: módszertani hibát tartalmaz"
    Akkor miért ezt adtad meg az alábbi kérés kapcsán?
    Van-e olyan publikált peer review-elt tanulmányod ami a klímarendszer általad elfogadott működését írja le?
    Engem az a link érdekel ami teljesíti ezt a kritériumot (bármit megadhatsz, de leegyszerűsítve a lényeg az hogy essen ki belőle hogy jelenlegi időszakban mely komponens milyen mértékű felmelegedést okoz(de ha nem is mind legalább a CO2 illetve az általad pereferált komponensre vonatkozóan)
    Értem én hogy szeretnél elterelődni és a jelen helyett másról spekulálgatni, de ebben nem vagyok partner. A topic a jelen felmelegedés, erről vannak relatíve pontos adataink.
    Várom a választ:
    Elfogadod (a hivatkozott IPCC AR6 jelentés végeredményét) miszerint a CO2-t a jelen felmelegedés elsőleges komponense? (igen/nem)
    Újabb mellébeszélő litánia helyett szimpla igen/nem -et várok. Tudom kellemetlen hogy megint sarokba szorultál, egyre gyorsabban mattolódsz már be, de ez a klímatagadó sors, te választottad.

    5. Az általad megadott forrás az általad megadott időpontokra(1940-1980 között) az alábbi adatokat tartalmazza:
    "1940":"0.16"
    "1980":"0.28"

    Vagyis állításod eszerint is valótlan volt(ahogy ezt jeleztem), ezen időszakra vetítve emelkedett a globális hőmérséklet
    A "40 éven keresztül" kifejezés amit használtál ezt még tovább rontja ugyanis azt jelenti hogy az adott időszak minden pontjára igaznak kellene lennie. Ilyen amikor túlzó szavakat használsz a nagyotmondási kényszeredben aztán pofáraesés a vége.
    Ez sem jött be egyébként, még a cherry picking-hez is hülye vagy:
    "1936": -0.12
    "1978": 0.12

    A "játék" az hogy minden ilyen nagyotmondásod után helyre vagy téve (te magad vallottad be hogy túlzó valótlan állításokat fogsz tenni hogy ellensúlyozd a mainstream klímakutatási eredmények kicsengését), én pedig már akkor jeleztem hogy minden ilyen kapcsán meg leszel cáfolva. +1