• NEXUS6
    #29
    Először is miért is lennének eltérő időszakok, hőmérséklet változási szakaszok evidens módon, ha a fő oknak tartott emberi CO2 kibocsájtás miatti CO2 szint emelkedés töretlenül monoton? Miért kezdene a klíma "magától" trendszerűen 40 éven keresztül csökkenni?
    Másrészt lehet akár 5-10-50-100 éves trendvonalat húzni, tendenciát vizsgálni. Ha 100 éves trendvonalat húzok akkor ugye látszólag! kiesik a kérdés időszak hatása, de ez a tényeken nem változtat, hogy valamiért 40 éven keresztül csökkent a globális átlaghőmérséklet. Ez nem valami mágia, amire esetleg célzol, hanem a tények bemutatása. Azt, hogy a CO2 szint (évszakos fluktuációktól eltekintve) folyamatos emelkedésével szemben, a klíma nem folyamatosan melegszik.

    Kijelentésem, hogy a szintén antropogén aeroszol kibocsájtás is jelentős hatással van a klímára, ami magyarázza a hőmérsékleti visszaesést, illetve a kibocsájtás relatív és abszolút mérséklődése a melegedés beindulását az adott időszakban illetve utána. Ezt a kijelentésemet a #17 alatt belinkelt Newscientist cikk is alátámasztja.