• NEXUS6
    #25
    Értem én, hogy nekiállsz nyelvészkedni, meg áltudományos okfejtéseket levezetni, de köznyelvi szinten (tekintve hogy még mindíg egy sima hírportál fórumára irogatunk) szerintem tök érthetően kifejtettem az álláspontomat. Amivel kapcsolatban te is kifejtetted a tiédet, amit köszönök szépen és elteszem a többi mögé, mert továbbra sem vagy tisztában az érvelés lényegével. Aminek kb ez lenne a minimális szintje: vélemény megfogalmazása + logikai levezetés + alátámasztó tényeket, további infókat tartalmazó források beszúrása. Az a sztenderd levezetésed, hogy én hülye vagyok, mert te nem értesz velem egyet, az kb ovi kiscsoport szint.

    Újfent összefoglalnám az álláspontomat, hátha megérted: Az elmúlt 80 évben kb 40 éven keresztül lehűlés volt a globális éghajlat változás trendje (1940-1980 között), és e mellett 2000 környékén jó 10 évig jelentősen eltért az előrejelzett melegedéstől is. Ergo az a konszenzusos kijelentés, hogy
    a. globális felmelegedés van, amelyre
    b. jelentős hatást gyakorol a kibocsájtásával az ember,
    valójában csak kb 25-30 évre érvényes az elmúlt 80 évből, miközben a fennmaradó 50 évnyi változást, és az azt meghatározó legfőbb tényezőt illetően gyak nincs a fenti modon megfogalmazotthoz hasonló tudományos konszenzus. Értem?
    Véleményem szerint a folyamatot leginkább befolyásoló emberi tényező az adott időszakban megnövekedett por, korom, aeroszol kibocsájtás volt. Lásd linkelt diagramok és a hőmérsékleti változást mutató diagramok szemre is szembetűnő korrelációja. Pont.

    Szal továbbra sem olvastad a CO2 szint és a hőmérséklet változása közötti földtörténeti időskálájú korrelációt matematikailag vizsgáló publikációt. Tehát nincs miről vitáznunk.

    És ugye továbbra is ott tartasz logikailag,hogy meg tudsz fogalmazni egy véleményt, ami igazából nem kapcsolódik a publikációhoz és kvp eredeti kijelentéséhez (és amit mellesleg nem kérdezett kutya sem), de köszi elteszem magamnak. És ebből, mert erre képes vagy ki is jelented, hogy én nyilván hülye vagyok, meg nyilván nincs igazam. Érdekes megközelítés, de legyünk őszinték az érdemi vita/érvelés szintjét nem éri el. Tehát sajnos nincs miről beszélnünk..

    Kb a fenti botlásod jelentette kínos helyzetből menekülési próbálkozásnak bedobod ezt az ezerszer ellőtt poénodat, hogy valahol, valamelyik fórumban valamikor, te valahogy értetted valamelyik kijelentésemet ami sunnyogás, hazugság volt. Hmmm.
    Ne haragudj, de én ezzel így konkrétumok, megfelelő idézet, + linkelt hivatkozás nélkül nem tudok mit kezdeni.
    Persze nagyon szívesen válaszolok, konkrét kérdésekre, ha a korábbi több száz féloldalas hsz-em után továbbra is hiányérzeted van a tudásodat illetően.