• NEXUS6
    #23
    Tudom, hogy nem illik visszakérdezni, de szerinted ebben az esetben mit jelent a valódi?

    Nézz utána, az említett jelenséggel kapcsolatban a mai napig találgatás, tippelgetés megy.

    Szal akkor a továbbiakkal kapcsolatban újfent megjegyezném, hogy vita képtelen vagy:
    - Ugy próbálsz trollkodni, hogy nem olvasod el a vita tárgyát képező forrást.
    - Logikai szinten nem vagy képes lekövetni a vita menetét:
    1. KVP #5 alatt kijelenti hogy "Egyebkent az atlaghomerseklet es a legkori co2 szintje nagyjabol korrelal a foldtorteneti korszakokban jelen levo ertekekkel, tehat az emberiseg csak annyiben felelos a felmelegedesert, hogy most par evszazad alatt juttatjuk vissza azt a mennyisegu co2-ot a legkorbe, ami tobb milliard ev alatt kerult bele. De az igy elert homersekletek teljesen megfelelnek a regebbi termeszetes szinteknek. "
    2. A #17 ben ehhez én "Annyit tennék hozzá, hogy a globális CO2 szint és a felszíni hőmérséklet történeti korok 1-10-100 millió évek tekintetében gyak NEM korrelál." + küldtem hozzá linket illetve leírtam, hogy a linkelt cikk szerint milyen tényezők mentén alakulhat a CO2 és a hőmérséklet viszonya, mikor mutat korrelációt és mikor nem.
    3. Belekötsz azzal, hogy: "Csak akkor ha vagy olyan ostoba hogy 1 tényezőre próbálod visszavezetni a végeredményt, és képtelen vagy felfogni hogy ez egy sokváltozós rendszer, van hogy a CO2 dominálja az adott változás irányát (ez van most) van hogy más hatás."
    Őööö hogy jön most ez pár kijelentésed logikailag ide!!!? Attól, hogy valaki kutatja a hőmérséklet és a CO2 szint változásának korrelációját, attől én miért is vagyok hülye? Tiszta dedó! XD
    A cikk - amit ugye nem olvastál - kimutatta, hogy általában nem, az eljegesedés idején azonban ezek a tényezők mutatnak korrelációt, és kifejtette azt is, az író hogy szerinte miért. Az hogy mi áll mélyebben mögötte jelenleg még pontosan nem feltárt, tekintve, hogy a jelenlegi CMIP modellek erős korrelációt mutatnak a CO2 és a hémérsékleti változások között. Ergo a földtörténeti léptékű változások magyarázatára, mint azt már más ezzel kapcsolatos további cikkekkel is mutattam NEM alkalmasak (bárhány változóval és állandóval is számolgassanak ez alatt, amiket azonban részleteiben nyilvánvalóan még kevésbé ismersz, mint én, annak ellenére, hogy hívatkozol rájuk).
    A korrálációval kapcsolatos megállapítások, tények azonban nem vitathatók, max mint írtam annyiban van relevanciájuk, hogy a modellek alkalmatlanságát bizonyítják.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.01.17. 13:55:36