• NEXUS6
    #21
    Már megbocsáss, de ismétlem, mert nem érted, "nagyjából 40 évnyi lehűlés egyértelműen beazonosított valódi okával viszont adósak a tisztelt szakemberenek". 40 év lehűlés az nem egy éves ingadozás, ráadásul komoly gazdasági hatással bíró környezetvédelmi intézkedéseket kellett foganatosítani a trend megváltozásához.
    Nekem marhára nem úgy tűnik, mintha akár a népszerűsítő klímahisztérikus irodalomban, akár a tudományos irodalomban felhívnák a figyelmet arra az apróságra, hogy igen, egy ember okozta klímakatasztrófát (jégkorszak) másr sikerült elhárítanunk (az aeroszol kibocsájtás csökkentésével), méghozzá olyan jól, hogy egy másikkal nézünk szembe (GW).
    Akár a cikkben ismertetett módon, akár valamelyik fejlődő ország iparának növekedése következtében kerül ki több aeroszol a légkörbe, az ezekszerint alapvető hatású lehet. Mennyire reálisak a modellek, ha a valószínűsíthetően a kínai környezetszennyezés miatt fellépő hiátus is nagy csodálkozásokra készteti a tudományos közösséget?

    Tekintve, hogy az elmúlt kb. másfél évben, mióta ezt a CO2 és a hőmérséklet korrelációjával foglalkozó cikket neked felhoztam nem voltál képes azt elolvasni, bocs de nincs miről beszélgetnünk, nincs alapja a vitának, NEM VAGY vitaképes!