• wraithLord
    #1
    Volt már rengeteg gépem, és van is. Már 10-20 évvel ezelőtt is a videókártyákkal volt a legtöbb baj. Legalábbis nálam, ami nem reprezentatív, mert nem vagyok nagyüzemben vásárló és felhasználó entitás, de azért érdekes.
    Nagyobb terhelés alatt sercegést/pattogást lehetett hallani rajtuk, aztán hosszabb-rövidebb idő után megmurdeltek. A 2000-es években főleg a felsőbb kategóriás nVidia kártyáknál volt ez "divat". Volt pár 8800/9800 GT-m, abból egy Gigabyte és egy Zotac is ezt csinálta, a Gigabyte meg is döglött még a 2000-es években, a Zotac azt hiszem, még működik, bár már ki tudja, mikor használtam utoljára.

    Ez nem kifejezetten videókártya probléma, de régen sok kártyára nagyon béna hűtést raktak (ATI és nVidia egyaránt), és folyton vagy hűtést kellett rajta cserélni, vagy rágányolni másik ventillátort, mert ami rajta volt, az vagy totál meghalt, vagy olyan hangja lett, mint egy kereplőnek. Ez persze a 2010-es években már annyira nem volt jellemző, amikor mindenki előállt a saját hűtési fejlesztéseivel, saját ventillátorokkal, és nem csicsásan felmatricázott egyenkínai standard vacak volt még az olcsóbb variánsokon sem.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2023.01.07. 13:17:00