• Dodo55
    #8
    Az amcsik fosnak az biztos, mert a komolyabb oldalak között a 403 helyett (mellett) többször futottam már bele diplomatikusabb tájékoztatásokba, ahol is leírták, hogy nekik mekkora erőfeszítés lenne most a mi jogszabályainkhoz igazodni és ezért inkább elérhetetlenné teszik számunkra a tartalmat, mert máskülönben megsértenék vele a mi törvényeinket.

    Japánnal nem tudom mi a helyzet, ott amúgy elég értelmesen és a hagyományaikhoz, bevált dolgaikhoz sziklaszilárdan ragaszkodva szokás gondolkodni, így el tudom képzelni, hogy ők a helyén (rossz viccként) kezelik ezt az egész felhajtást és élik tovább zavartalanul a világukat, ahogyan azt nekünk is tennünk kéne ehelyett a mindenféle elborult utópisztikus és önsanyargató agyonszabályozásoknak való meggebedés helyett.

    Persze nyilvánvaló az egésznek a logikáját hideg fejjel végiggondolva, hogy a GDPR és rokonai mind-mind az eszeveszett mértékű és minőségű adatgyűjtés / nyomkövetés jogi oldalról gördülékenyebbé tételére születtek.

    Csak az nagyon szomorú már, hogy akik ilyen sunyiságokban utaznak, azok nem veszik észre már-már hihetetlenül untató módon, hogy abban a pillanatban ahogy átlépnének bizonyos íratlan (vagy jobb helyeken akár írott) szabályként létező társadalmi normákat, abban a pillanatban rögtön ott találják magukat értelmes eszközök és emberek nélkül magukra hagyva, rosszabb esetben másnap pedig rájuk is szakad minden kis korábbi apró húzásuk nem túl szelíd visszahangja, amennyiben voltak annyira ügyesek, hogy már jó előre felhívják magukra a gyanakvó szemek figyelmét, vagy csak szimplán túl gerinces embereket akartak a céljaikra felhasználni, akik kellő ésszel semmi jónak nem akartak addig elrontói lenni, amíg meg nem győződtek azok romlottságáról. Viszont ugye amíg ezeket a határokat nem lépik át egyes megtévedt elmék az ellentmondást nem tűrő kiközösítést kivívó mértékben, addig sajnos még ér még valamit a pénzük, van aki gyanútlanul vagy rövidlátóan elfogadja tőlük és tudnak vele addig előkészítő lépéseken munkálkodni az elmeroggyant elképzeléseik érdekében, már ezzel is nagy károkat okozva, pl. ilyen lehetetlen, mézes-mázasan eladott, de valójában a mindennapjainkat megnehezítő jogi szabályozásokat kilobbizni a politikusoknál. És az a baj tényleg, hogy az ügyködéseiknek ezen szakaszai során korábban közbelépni hiába menthetné meg a társadalmat rengeteg agyatlanságtól, 10 eset közé könnyen odacsúszhatna 2 zűrös túlkapás ami miatt aztán meg mindenki egymásnak esne teljesen kaotikus módon. Ezért tartunk itt, egyszerűen muszáj megvárni amíg valaki teljesen világosan kimutatja a foga fehérjét ahhoz, hogy járulékos veszteségek erős kockázata nélkül, végtelenül megosztó örök viták létrehozása nélkül lehessen egy határozott mozzanattal kirántani ha kell alóluk a szőnyeget. Tény, hogy nehéz jobbat kitalálni ami nem vezetne vállalhatatlan feszültségekhez, de azzal az egyel tudok talán vitatkozni, hogy amikor eddig fajul a helyzet, akkor talán sokkal jobban a nyilvánosság figyelmét felhívva és kérdéseket maguk után nem hagyó bizonyítékokat odatéve kéne az elszabadult ágyúgolyók leszedését végezni, mert akkor talán utána hátha kevesebben tévednének ilyen kártékony ösvényekre. Ehelyett a mai társadalomban az a szokás alakult ki, hogy aki épp ehhez a legjobb helyen tartózkodik, az szép csendben semlegesíti a veszélyt amikor az indokolttá vált, majd aki látta az elégedetten hümmög egyet, aki még érdeklődik azzal kicsit átveszik a témát, de aztán megy tovább az élet, mindenki jól végezte dolgát, másnap már senki sem foglalkozik a tegnappal, senki sem beszél a tanulságokról, mert van azóta újabb téma (azt hiszem ezt szokták közönynek nevezni). Így aki viszont nem látta akkor, az talán sosem hall majd róla később és így könnyen akadhat újra és újra aki ismét azt hiszi a világ rendjét nem ismerve, hogy "majd ő" és a társadalom csendes tömege az emberiséget érdemben gyarapító dolgok helyett megint csak fáradozhat az újabb hülyék illedelmes eltakarításán...

    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2023.01.05. 20:08:10