• wraithLord
    #5
    Nem mástól sajnálom, hanem a fenntarthatóság végett gondoltam, hogy esetleg nem ártana. Nem csak az pazarlás, ha megveszed, és egy év után kicseszed, hanem az is, ha fölöslegesen újat gyártanak. Aki újat vesz, az eteti a fölösleges túltermelést. Az egy dolog, hogy a régi nem a kukában végzi, hanem valaki másnál. De annak a valaki másnak is volt másik, nem valószínű, hogy Afrikába küldöd a régi mobilodat.

    Persze ez csak egy végtelenül kicsi része az egész témának, és senki sem zöld, pláne nem nyugaton, és nem pont egy nyugati embernek kéne papolni ilyesmiről, akinek még akkor is többször akkora az ökológiai lábnyoma, mint egy fejlődő világbélinek, ha nem csinál semmit. De attól, hogy valaki hipokrita, még lehet igaza. :D

    "Sokkal rosszabb a helyzet az olcsó gagyi dolgokkal. Egy év után repülnek a kukába." Ez is igaz. De nem csak a kuka csúnya dolog, ahogy írtam. Sőt, annak sem kéne csúnya dolognak lennie, csak egyelőre egyszerűbb és olcsóbb nyersanyagot kitermelni, mint újrahasznosítani, ezért senki nem törődött vele sokáig, hogy mi történik a termékével, ha már nem kell, használhatatlanná válik.