• kvp
    #3
    Ha a fold eroforrasait egyenloen osztanank el, akkor mindenki, de tenyleg mindenki egy afrikai menekulttaborban elo szintjen elne. Ha a globalista nagytokesek donthetnek rola, akkor ennyi sem jutna senkinek.

    Egyebkent az alacsony kepzettsegu munkakat at tudjak venni a robotok, de a magasaknal az MI csak feljebb tolja a magas kepzettseg also hatarat. Tehat amirol eddig azt hittuk, hogy magas kepzetseget igenyel, arrol kiderulhet, hogy nem, egy MI is kepes ra. Ettol meg a legfolso szinteken tovabbra is ember hiany van, csak az emberiseg egyre kisebb resze kepes ezt a szintet elerni. Nem azert van mert hulyebbek lennenk, hanem a lec mozog felfele, igy az egyre nagyobb lakosasg egyre kisebb szazaleka tudja megugrani.

    Mindezek mellett a vilag nagyreszen eppen osszeomlik a populacio, mar Kinaban is. Csak par terulet adja a novekedest, ott viszont az oktatas hianyossagai miatt meg a tehetseges emberek sem tudnak tanulni. A vilag tobbi reszen meg a lakossag szama eleve csokken es igy darabszamra is egyre kevesebb ember alkalmas a magas kepzettseget igenylo munkakra.

    Nem igazan latszik, hogy a civilizacios osszeomlas hogyan kerulheto el. A WEF fele ipar 4.0 elkepzeles, a munkasosztaly es a lakossag nagyresze utani vilag, ahol csak a milliardosok es a szemelyzetuk el egy nagyjabol ures bolygon nem igazan vonzo jovokep a lakossag foloslegesnek itelt resze szamara. Meg kell talalni az emberek helyet a jovoben es ra kell jonni, hogyan tudnank sokkal okosabba tenni a lakossag tobbseget, ugyanis az egyetlen eselyunk a tulelesre az, ha fejlodunk. Ehhez viszont a mostani kutatoknal es feltalaloknal nagysagrendekkel tobb emberre lesz szukseg.